sâmbătă, 13 aprilie 2024

Vrem o tara ca afara.

 Situaţia datoriilor externe ale României, Poloniei, Iugoslaviei şi Ungariei (1988-1989) - Contributors

Cancelarul nostru viziteaza China, trei zile. A luat cu el si trei ministri.

L-a luat pe Özdemir, asta e un turc vegetarian, care e min agriculturii. De ce ia cancelaru un min al agriculturii cu el, in China? S-or face schimburi de orez, sau soia. Nu frate, e f interesata sa exporte carne de porc in China. China a interzis importul din Ge cu citiva ani in urma cind se imbolnaveau porcii de gripa, nu oamenii de Covid. Da, ati auzit bine, se intentioneaza sa se exporte carne de porc, nu automobile, nu avioane, nu trenuri, astea se importa si se vor importa din China. De fapt ar fi o afacere colosala, Özdemir, fiind musulman, oricum nu maninca carne de porc, de altfel nu se mai serveste asa ceva niniin cantinele din scoli, si mai e si vegetarian.   

A mai luat si o gospodina, Lemke, ministra mediului, o duamna care seamana cu blonda aia romanca, Dancila, fost prim. Duamna Lemke a avut un clenci cu Bostwana, ceva cu elefanti, cica Bostwana nu are grije de elefanti, nu, nu e vorba de moneda aia. Presedintele Bostwanei s-a oferit sa faca cadou Germaniei 20000 de elefanti. Probabil ca duoamna Lemke nu stie ce sa faca cu atitia elefanti si vrea sa-i dea Chinei. Apropos, daca cineva e amator de un elefant se da gratis, trebuie asigurat numai transportul. Cica duamna va primi totusi de la Bostwana un leu de al lor.

Lumea zice ca Germania n-are bani si vrea prin vinzarea porcilor, cu exceptia celor din parlament, sa-si asigure planurile green deal. Eu cred ca au invatat de la Ceausescu, iata cum a platit acesta datoriile Romaniei. Citez “Principalele cantităţi de produse alimentare vândute de România în străinătate în anul 1988 au fost următoarele: 98.220 tone de carne şi specialităţi de porc (evaluate la 74,4 milioane de dolari şi 58,3 milioane de ruble convertibile),

Lumea nu se schimba, doar se roteste. Vreti o tara ca afara?


7 comentarii:

  1. O serie de observatii de taraba, emise de un bronet de Romania, care spala trotuare si WC prin alte parti dar pozeaza in analist de ocazie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Arbeit macht frei, ziceau unii, spalarea WCurilor si chiar a trotuarelor, desi asta nu prea am vazut, e o operatie f importanta pt societate!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Nu -m-am prins imediat cum functioneaza, am probleme pe Contributors, m-au banat complet si nu stiu in ce motive.

      Ștergere
    2. Ursule, in ziua de azi cel mai important e sa-ti pastrezi simtul umorului. Toate platformele, cu exceptia blogului meu, sunt interesate in ceva. Te-ai intrebat vreodata de cine e finantata platforma Contributors? Eu mai minunez ca uneori imi trec anumite comentarii, desigur doar acelea vopsite, colorate. Important e ca mai exista inca oameni intregi, tu, eu, :), Prof Cranganu, Svejk, Harald, Euro si inca destul de multi.

      Ștergere
  3. asta e democratia, trebuie sa spui numai ce trebuie!

    RăspundețiȘtergere

comentati