luni, 28 august 2023

Gradina

 In anumite imprejurari se spune ca mergi la un loc luminat, în loc cu verdeaţă, în loc de odihnă, de unde a fugit toată durerea, întristarea şi suspinarea. Nu se spune niciodata sa mergi intr-un apartament cu cinci camere decomandate si trei bai, pt ca, nu asa, se sugereaza ca intr-o gradina e adevarata fericire. Deci fericiti posesorii de gradina, printre care ma numar si eu.

Mai mult, m-a amuzat reclama unei firme de inmormintari, „Mein Mann ist jetzt ein Baum“, Bestattung im eigenen Garten, Sotul meu e acum un copac. Este vorba de inmormintarea in propria gradina.
În a dragostei grădină
Flori frumoase multe cresc
Ele cresc frumos și bine
Dacă corect se-ngrijesc.
Felul gradinii poate arata caracterul unui om. Ca fost cercetator tind sa fac clasificari si liste. Iata citeva categorii de gradina:
1. Categoria parvenitului, care si-a tras vila si nu trebuie sa-i lipseasca gradina. Gradina e formata in special de un gratar si gazon. Gazonul reprezinta practic punctul central, punctul forte. Trebuie sa fie tuns la milimetru, green grass of home. Se folosesc toate metodele posibile, incepind cu tone de chimicale si continuind cu tunsul saptaminal, de regula simbata dimineata. In aceasta zi e o adevarata intrecere intre vecini, se folosesc cele mai puternice masini, care fac un zgomot infernal ca zici ca esti la formula unu. Cei mai barbati au mici tractorase, precum si coase mecanice, sau chiar mici foarfece cu acumulator care aranjeaza perciunii. Masinile de taiat iarba sunt, pt cei cu vile, bohrmasinile celor de la bloc. Florile, copacii nu sunt doriti deoarece produc mizerie cu petalele si frunzele lor. Desigur nu trebuie sa existe nici un fir intre dale. Dalele sunt colorate. Si umbrelele.
2. A doua categorie e gradina decor. Si aici ordinea joaca un rol important. Fata de prima categorie aici se cultiva si flori, asezate cuminti intre liziere curatate de orice urma de buruieni si marginite de mici gardulete de piatra, sau mai rau, de plastic. Ici colo sunt si bibelouri cu pitici, gainuse, sau chiar fintini luminate. Nici gardurile vii nu trebuie sa lipseasca. F. frumoase sunt si sculpturile de ghips, cu fete goale cu cana-ntre tite, sau baietasi care fac pipi.
Dar mai vorbim si miine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentati