duminică, 21 mai 2023

Henry Coanda

 Tare mila imi e de Henry Coanda, de la un mare savant sa ajunga aeroport. Si ce aeroport! Mai peste tot, in gari, porturi, aeroporturi, vezi oamenii imbratisindu-se, perechile plingind de despartirea care-i asteapta. La Otopeni nu vei vedea niciodata asa ceva. Nu e deloc locul potrivit. Ati fost vreodata cu Rata de la autogara din Vaslui? Un prieten chiar imi povestea cum intr-un autobuz arhiplin, care reusise sa inchida usile, batea un betiv, care tocmai isi batuse nefasta si striga, deschideti, sunt membru al partidului comunist.

Ei bine, aeroportul Otopeni e de trei ori mai imputit decit autogara din Vaslui. Toaletele din aeroport sunt in permanenta in curs de curatire, astfel incit miile de pasageri se inghesuie la cele putine ramase, care sunt si mai imputite.
Si cladirea e cum e, dar personalul aeroportului a fost ales dintre cei mai nesimtiti reprezentanti ai poporului roman. Am avut decolarea la 6:25, deci a trebuit sa ajung pe la 3 juma. Soferul UBER a fost extrem de amabil, chiar m-a ajutat la bagaje si a acceptat cu greu ciubucul oferit.
In schimb la ghiseu era sfirsitul lumii. Desi aveam Priority, adica aveam dreptu de a ma baga pe un culoar separat, culoar de altfel semnalat prin sageti speciale, acesta nu era functional. Mentionez ca am platit 40 de euroi suplimentar pt acest drept, de fapt nu neaparat pt a intra in fata, ci mai mult pt ca mi se oferea un bagaj suplimentar. Cindva am intrebat de ce nu functioneaza, mi s-a spus ca nu e treaba aeroportului, ci a companiei aeriene, de parca aceasta a facut tejgheaua. Coada era cauzata si de faptul ca la intrarea la control sistemul de scanare automata a boarding card nu prea functiona. Un tehnician gras si frumos, care pazea intrarea, specialist in IT, ca nu degeaba a doua limba la Microsoft e lb romana, povestea ca firmele aeriene ar fi vinovate pt ca au emis date eronate. La intrebarea de ce nu se poate legitima cu buletinul, in sistem e intotdeauna legatura intre boarding card si buletin, de fapt cum se poate face peste tot in lume, nu a raspuns.
Si nesimtirea de abia incepe. La control era un nesimtit cu o privire timpa, care statea cu miinile la spate si nu ajuta cu nimic. Mai mult, lazile in care bagi bagajele pt control erau stivuite undeva si fiecare trebuia sa se lupte pt obtinerea unei asemena lazi. Am luat trei odata, chiar insuficiente pt mine si sotie si m-a certat, cica ar trebui sa ia cite un leu pe lada. Dar care e meritul d-voastra, vad ca nu faceti nimic, i-am spus, si ca in alte aeroporturi exista o banda in care lazile goale vin la pasager asezate pe cant. Altadata aveam niste rasaduri de rosii, alt idiot m-a suspectat ca transport cinepa, pina cind a venit un altu si i-a spus in fata ca e dobitoc.
Controlul pasapoartelor sunt executate de niste zombi, care nu raspund nici la salut, cind le spui buna dimineata si ii doare gura sa-ti spuna zbor placut.
Daca mai punem si preturile absolut nerusinate la cafea, cornuri etc, cred ca mai scumpe decit oriunde in lume, ai imaginea vie de ce nimeni nu plinge cind pleaca din Ro. Cred ca e facut special, sa nu ai regrete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentati