duminică, 7 august 2022

Sunatoare

 Ma trimite nefasta sa cumpar ceai de sunatoare. Ajung la farmacie si cind sa cer, imi aduc aminte ca am uitat cum se spune la sunatoare in germana. Vinzatoarea ma intreaba ce vreau, ii spun ca nu stiu si ma plimb prin farmacie in speranta ca voi vedea in vitrina acel ceai, sau imi voi aduce aminte. Ma concentrez si blitz, scinteia, era un cuvint format dintr-un nume de barbat si "kraut". De altfel "kraut" se foloseste in multe cuvinte compuse. Dar care o fi numele ala de barbat? Nu sun nefasta, ca precis iar o sa spuna ca m-am ramolit, si ca mi-a spus de mii de ori sa-mi notez.

Il sun pe un prieten din Ro, pe care-l prind nevorbit si care-ncepe sa povesteasca ceva fara punct si fara virgula si intrerupe brusc ca sarise ciinele gardul si intrase la gaini. De fapt vroiam sa-l intreb cum il cheama pe presedintele Romaniei, ca parca asta era numele. Imi aduc aminte, Klauskraut!?
Da de unde, cuvintul cautat era Johanis, Johanniskraut. Vedeti ca nu trebuie intotdeauna sa-ti notezi, e suficient sa faci niste asocieri de lucruri care-ti permit sa tii minte intotdeauna ce doresti.

2 comentarii:

comentati