joi, 11 august 2022

Duamne

 Astazi vom vorbi despre doamne. Vom vorbi despre o duamna f competenta, o anume Patricia Schlesinger. E blonda. Mneaei e mare scula la Rundfunk Berlin-Brandenburg, aceasta e o televiziune/radio locala, dar care face parte din marele canal de stat ARD. Doamna e atit de buna ca are un salariu de 300000 plus inca vreo 20000 euroi, prime, pe an, bani pe care precis ii merita din plin.

E extrem de harnica, munceste si acasa si o ajuta si sotul. Dar, desigur trebuie sa si manince si de aceea isi cheama acasa mari personalitati pe care-i si rasfata cu diferite bunatati si chiar cu vinuri bune. Ca, nu asa, cu burta plina se poate munci mai bine. Pt creativitate se ofera si vinuri bune, sa nu li se faca rau, la una din sindrofii au baut 11 sticle, la 8 persoane. Nu pierde nici un prilej de a face schimb de experienta cu strainii, chiar cu englezii, care au facut Brexit. Astfel a mers, insotita de sot, la Londra, la un bal f pretentios, citeva zile. Vorbeam de cum o sustine sotul, ii da f des consultatii, consultatii care sunt desigur onorate, trebuie si dinsul sa manince o piine, cu sute de mii de euroi.
Fac o paranteza. In Germania esti obligat sa platesti TVul si Radio de stat, chiar daca n-ai TV, chiar daca declari ca nu te uiti niciodata la ei. Taxa e de 18,36 pe luna, vedeti cit de precis e calculata. Se spune ca TVul de stat e garantia democratiei, deoarece acesta, eliberat de obligatii financiare, poate relata si comenta absolut neutru evenimentele si intimplariile nationale si mondiale. Dar desigur e de stat, si totusi anumite chestii, care, nu asa, ar pune in pericol linistea poporului, nu trebuie sa fie trimbitate. Inchid paranteza.
Ne intoarcem la Patricia. Cum spuneam, muncind atit de greu are si ea dreptul la conditii comode de munca. Asa ca si-a renovat biroul cu tot ce e mai bun si mai scump. Numai podeaua a costat 16000. Si-a luat si un fotoliu, din ala care vibreaza, atentie sa nu se creada ca e vorba de vibrator, f ieftin, vreo 1800.
Dar lumea rea si invidioasa a inceput s-o sape. Si a sapat-o atit de tare ca saraca de ea si-a dat demisia, sau a fost data afara, nu stiu exact. Desigur e o pierdere imensa pt scena culturala si politica a Germaniei, dar asta e situatia. Unii spun ca sedintele de lucru de acasa au fost finantate de societatea, de stat, RBB, chiar si excursiile la Londra, chiar si studiile sotului. Noroc ca nu avea copii.
Intre timp si-au mai dat demisia si inca vreo doi din directorat, chiar si acela, un om f cumsecade, care avea sarcina sa controleze cheltuielile. Unii, si mai rai, vor sa-i taie despagubirea de concediere, in jur de 160000. In schimb pensia de 15000 lunar e asigurata.
+++++++++++
As mai vrea sa vorbesc si despre o alta doamna, chiar prima doamna, de Britta Ernst. Si dinsa e f capabila. Si dinsa munceste f mult. Si dinsa munceste si acasa. Pt a munci acasa are nevoie de acte. Dumneaei e ministra invatamintului in landul Schleswig-Holstein. Este si o persoana f ordonata si iubeste curatenia. Asa ca dupa ce a muncit intensiv acasa, a tocit actele de le-a sufocat, a fost nevoita sa le indeparteze, la gunoi. Nu stiu precis la ce gunoi, ca eu duc hirtiile la lazile de gunoi pt hirtii, dar se pare ca o lada de gunoi, de a ei, s-a rasturnat, o fi fost vreun urs, si hirtiile s-au imprastiat. Un vecin inimos a incercat sa le stringa si a fost f mirat sa vada ca o parte din hirtii aveau stampila de secret si secret de serviciu.
Mai, mai, mai, vedeti in ce stare se poate ajunge daca muncesti atit de mult?
P.S Doamna Britta Ernst e prima doamna, fiind sotia domnului Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.
************
Ultima ora de dimineata.
Inca o duamna, Bettina Jarasch, viceprimara Berlinului, de la verzi, e criticata deoarece s-a plimbat cu elicopterul peste o padure. Padurea, unde este depozit de munitii, arde de mai multe zile, si duamna a zburat pe deasupra ca sa vada ce si cum si sa dea indicatii. Lumea rea spune ca ar fi trebuit mai degraba sa zboare un specialist, unii, f naivi spun ca ar fi putut sa zboare o drona, uitind ca nemtii nu au drone ca turcii.

Un comentariu:

comentati