duminică, 5 aprilie 2020

Jurnal de Corona XIX

Nu mai spun nimic de Greta si de izoleta
Azi a fost Duminica, sunt absolut sigur, si nu orice de Duminica, a fost una mare, mai ales pe aici, pe la catolici. A fost Palmsonntag, Dominica in Palmis de passione Domini. Cica in aceasta zi a ajuns Jesus Christus in Ierusalem, calare pe un magar si poporu l-a intimpinat cu frunze de palmier. Frunzele astea de palmier erau ceva misto, si, si magaru, simbol al pacii si impacarii.
P-aici se fac, sau, mai bine spus, se faceau, procesiuni:
„Gloria, laus et honor tibi sit, Rex Christe, Redemptor,
cui puerile decus prompsit Hosanna pium.“
V-ati prins, ma latinilor!
La romani, aceasta zi care nu e acum, ci in curind, i se zice Duminica Floriilor, ca romanii nu aveau frunze de palmier si au bagat si ei ce aveau, de ex. crengute de salcie. Cica de ziua asta trebe sa maninci peste si sa nu te speli pe cap, ca albesti. La mine nu mai conteaza. Fetele singure insa trebuie sa fiarba busuioc la miezul noptii si sa se spele cu el, ca sa-l prinda pa ala, desi pe vremea asta nu prea a iesit busuiocul. De asemenea din aceasta zi nu mai ai voie sa maninici urzici, ca au inflorit si nu mai sunt bune.
Acum incepe saptamina patimilor, sa te tii ce ne paste, pin-la la paste!
Am citit multe teorii, ca americanii, chinezii, rusi au bagat virusu sa ne faca pe noi de rahat. Eu cred ca cel mai tare cistiga din nebunia asta turcii, poate nu toti, da asta de la mine din colt, care tine o tutungerie precis. Unii zic ca nu ar fi turc, dar are mustata, ca un turc, vorbeste turceste ca un turc, ceea ce ma face sa cred ca e turc. Cit de mari vor fi patimile se vede in pozna alaturata, ca sa obtineti masti, sau dezinfectante va recomand sa jucati la loto. Doua masti costa 23 de euroi, iar o juma de litra de isopropanol, costa mai mult decit o palinca de 60 de grade.
Apropos palinca, eu nu am decit de 40 de grade, cica nenorocitul de virus e ucis de 70 de grade, deci daca beau doua de cite 40 se pune, nu.. sau chiar trei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentati