marți, 16 iulie 2024

Busteni 1

 

In sfirsit, cu mari eforturi, reusim sa-nchidem portbagajul. Oare cum am reusit anii trecuti cind mergeam cu-n VW Golf, cite zece zile, daca acum nu ne ajunge spatiul unui Audi A4, combi, pt patru zile?

Strategia doamnelor, de a pleca intr-o anumita zi, la o anumita ora se dovedeste geniala. Eu, de regula, evit sa plec la drum martea, pt ca sunt trei ceasuri rele.

Dar totul e perfect, traficul f linistit, zona de serpentine libera, astfel ca ajungem la Busteni chiar mai repede decit socotisem. Gasim usor pensiunea, chiar linga pista de schi Kalinderu, o pensiune f draguta. Suntem primiti cu bucurie, chiar avem parte de un obicei f frumos, si anume, nu ni se dau cheile daca nu tragem o dusca de palinca proaspata, care tocmai pica din alambic. Vom mai intilni si in alta parte acest frumos obicei. Si eu, fraierul, ma bucuram de piine cu sare.

Suntem cam singurii oaspeti, avem acces la gratar, bucatarie, parcare, un foisor cu toate cele. Pensiunea se afla pe malul unui riulet, cred ca se numeste Riul Alb, riulet care ar merita sa mai fie curatat din cind in cind. Am putea sa profitam si de “ciubar”, acesta fiind un fel de jacuzzi.

Fiind inca f devreme ne incumetam la ceva mici expeditii. Mergem la pirtie. In tinerete am schiat extrem de des pe Valea Prahovei, dar niciodata pe Kalinderu. Pirtia era prea scurta si prea usoara pt ambitiile mele. Vara pirtiile sunt f triste, peste tot vezi reclame cu tuica fiarta, clatite, mici, dar totul e inchis si pustiu. Intilnim doi mesteri care roboteau ceva, evident scaunul era inchis, ne spune ca nu ar fi prea bine sa colindam pe pirtie deoarece aceasta e in stapinirea ursilor.

Ne indreptam catre Castelul Cantacuzino, care se va dovedi o f frumoasa surpriza. In castel s-a filmat si un serial Nevermore Academy, despre care aflu ca e “Our Mission Founded in 1791, Nevermore Academy is an academic institution that nurtures outcasts, freaks and monsters.” Castelul inchiriaza si camere la pret de ca. 250 euroi pe noapte. Probabil ca acest pret l-a influentat f tare pe ospatarul care ne serveste in scirba o bere pe terasa castelului, la care sunt invitat de un prieten ad hoc. In castel era si o expozitie Dali, parca.

Ne incheiem ziua cu un binemeritat gratar, facut dupa-amiaza tirziu, deoarece noi nu mincam seara.







2 comentarii:

  1. Ati folosit intentiona termenul de fraier, nu? Cuvant de origine germana cu o semnificatie aparte. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere

comentati