joi, 21 martie 2024

Hrean

 In aceasta poza, un pic neclara e infatisata o roaba. In roaba se afla ceva apa si ceva buruieni. Buruienile le-am primit de la un vecin turc, dar care nu vrea sa i se spuna turc, pt ca-i kurd.

Vecinu a sapat gradina de primavara si a descoperit "buruienile" pe care s-a luptat sa le inlature.
L-am vazut si i-am spus da-mi-le mie. ce credeti ca sunt?
Da, ati ghicit, hrean, Merettich, pe nemteste.
Trebuie sa stim ca la batrinete simturile se atenueaza, deci suntem tentati sa mincam mai usturoiat, iute, sarat. Deci eu maninc cu mare placere hrean, pregatit proaspat, cu rasol, cu carne. Imi place sa-mi ias aflacari pe nas. Ala cumparat in tub e o mizerie.
Am avut si mai mult, am mai plantat ici-colo, am mai impachetat in folie si am plins razuindu-l si punindu-l in borcane cu sare si otet, dar inca a ramas f mult. Din pacate orice forma de conservare duce la pierderea aromei si a usturimii. Am inceput sa caut sfaturi si retete de conservare. Nu am gasit nimic deosebit, dar am aflat, de la unii specialisti, ca hreanul ar fi deosebit de afrodizic, lucru care nu mi-ar strica de loc.
Oare cum ar fi ca inainte de culcare sa-mi fac un sandwish de hrean!?
No photo description available.
Like
Comment
Share

2 comentarii:

  1. Doar puneți în pământ (fragmente de) rădăcini de hrean și dacă nu în primul an, în al doilea o sa aveți ce recolta. Alegeți un loc mai retras pentru ca la un moment dat o sa va puneți problema cum sa-i limitati extinderea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, dar am pus deja in mai multe locuri. Nevasta chiar m-a certat ca o sa-i miroasa florile a hrean :)

      Ștergere

comentati