joi, 13 iulie 2023

Povestea furcii.

 Povestea furcii.

Nu am uitat povestea cu ala care a calcat pe grebla. De aceea am un respect enorm pt sculele agricole. Cel mai mult imi plac sapele, dar si altele. Pt topoare am chiar o mica teama. Nu stiu cum sa spun, dar cind tin in mina o grebla, o sapa, un tirnacop, ehei, tirnacopul chiar ca e masculin rau, o lopata, ma simt f barbat. Una din asta simpla, nu cu electrica, ma duce la orgasm.
Zilele trecute am scos niste cartofi noi din gradina. Mie-mi plac cind sunt f mici, o mica pornire pedofila. Ii scot cu furca, exista niste furci care au dintii rotunjiti, sa nu intepi cartofii. Ghinion de nesansa, s-a rupt minerul furcii, acolo unde se incastreaza fieru in coada, desigur unde e cea mai mare concentrare de eforturi. Sigur ca se poate repara, dar furca era atit de ruginita si coada atit de putreda, incit i-am dat sarcina sotiei sa caute o furca. Si ce sa vezi, a gasit o furca din inox, forjata si cu coada, cu numai 7,99€. Nu am putut sa cred, am banuit ca a bagat furca, cu coada cu tot, pe sest in geanta, sau sub fusta. Am comparat cu o furca gasita in Ro pe internet. Aceea costa 63 roni (cca. 13 euroi) si era din fier, fara prelungire.
Mi-am amintit de tinerete cind proiectam avioane. Printre altele am proiectat, la 93 serie, cadrele frezate 23 si 28, de unde se prindeau aripile. Se frezau din placa de 72 de mm, pierderea de material era peste 95%. Frezorii nu reuseau sa faca nervuri mai subtiri de 2,5 mm, deci erau, sau nu, necesare, asta era. Cica altii puteau chiar 1,6mm, deci ieseau avione mai usoare.
Ne uitam curgindu-ne balele la Pechiney, asta era o firma care producea piese forjate, piese care au marele avantaj ca fibrajul materialului e continuu, nu e rupt, cum se-ntimpla la frezare si deci rezistenta e mult mai ridicata.
Ca acum sa ma uit la furca. M-am uitat ore in sir, e atit de frumoasa, nu stiu cum a fost fabricata, e dintr-o bucata, e lucitoare, mi-e si jena sa lucrez cu ea. Am vrut s-o iau in sufragerie, dar nu se poate.
Se spune ca dragostea trece prin stomac, eu as zice prin furca!
De fapt cartofii nu sunt prea sanatosi si ingrase.
P.S L-am gasit si pe Poseidon cu tridentul cu patru dinti!
All reactions:
Tatiana Novac, Marian Tarcea and 14 others

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentati