joi, 7 iulie 2022

Jurnal de calatorie (XV)

 




Jurnal de calatorie (XV)

Hai ca de data asta o bag pe aia cu batistele.

De la Valcea-n Targu Jiu, mai,
Nu stiu cum sa fac sa viu, mai,
C-a trecut mandruto anul {bis}
De cand n-am adapat calul
La cismeaua Samboteanu.

Ca tinar si nelinistit ma scol f devreme. Pensiunea nu oferea mic dejun, asa ca ma reped in piata, care nu era departe, sa fac rost macar de cafea, stiind ca multi nu reusesc nici sa spuna buna dimineata fara sa-si bea cafeaua. Mie imi plac la nebunie pietele. Cit am umblat prin lume in toate orasele am cautat piata, loc definitoriu pt o localitate. Doar in NY nu am gasit-o. As putea sa povestesc multe despre piete, dar ne grabim.

Ajung usor in piata, era plina, mai ales tarabe cu pantofi. Nu stiam ca tg jiunii sunt asa de incaltati. Gasesc o cafenea, micuta si plina. Spre surpriza mea avea vreo 20 de feluri de cafele si f buna. Comand patru, cafe to go. Simt niste priviri care ma strapungeau, ma intorc si vad ca multi se uitau la mine f ciudat. Ma controlez sa nu am pantalonii rupti. Intr-un tirziu mi-am dat seama, eram singurul care comanda cafea in cafenea. Toti ceilalti erau la o bere sau o tarie. Cred ca lucrasera de noapte.

Pornim in explorarea orasului. Stiam ca locu in care s-a nascut si locuit personajul de care vorbeam, (amintim, plecat de acolo in urma cu 60 de ani) s-ar afla in preajma statuii lui Tudor Vladimirescu. Ajunsi acolo ne invirtim incercind sa ne orientam. Trece o doamna, colega de generatie cu noi, pe care o intrebam ce si cum. Am nimerit la fix. Doamna traia acolo de o viata si ne-a indreptat direct spre un bloc, numit al petrolistilor, construit prin anii 50 de rusi. Mai mult, ne arata si fostul Palat al Pionierilor precum si scoala de balet unde dansase Seherezada noastra. Intram si-n blocul cu pricina, chiar din apartamentul in care locuise iese o doamna, care ne povesteste cum e cu blocul. Nu era in cea mai perfecta stare. Persoana cu care eram si care locuise acolo, in urma cu 60 de ani, scoate un servetel, si inca unu, isi sterge mucii, parca hohoteste. Nu mai e capabila sa scoata cuvinte. Se sterge si la ochi, i-o fi intrat o musca-n ochi.

Cum zice Guta “M-am nascut sa fiu valoare“

Hai ca e prea tare, ma opresc aici.

Ne vedem la Horezu.

P.S gata, veti scapa in curind. Horezu e ultima etapa, o s-o fac scurta, desi daca ma intilnesc cu cineva s-ar putea sa se lungeasca.

6 comentarii:

  1. Mie-mi placu 🤫
    Si eu m-am dus sa vad unde m-am nascut si nu mai e casuta 😔

    RăspundețiȘtergere
  2. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Anonim, eu am avut probleme inverse, eram prea fertil, si nu numai eu ci si sotia. Asa ca-ti multumesc! Multe salutari doctorului Down.

      Ștergere
    2. Îl cunosc pe doctor, m-a ajutat cu câțiva ani în urmă, este un medic grozav, apropo, mulțumesc pentru blogul tău minunat

      Ștergere
    3. Domnule anonim, sunt sigur ca sunteti un mare excroc si nu numai asta, chiar credeti ca lumea din jurul matale e plina de idioti. Sunt convins ca nu exista nici un dr DAWN. Cum pizda ma-tii ai ajuns sa fii tratata de acest doctor tocmai in Nigeria? Si cum te-a tratat, ti-a tras-o?
      Ce nu inteleg e ce urmaresti?

      Ștergere
    4. Este un bot sau un troll. Mai degraba bot. Un programel care iti spune cuvinte in limba natala si care te-ndeamna sa accesezi ceva care va fii foarte costisitor. Trebuie blocat !

      Ștergere

comentati