miercuri, 6 aprilie 2022

Razboi

 

Cuvintul razboi vine din slava, deci ce pretentii sa avem. In latina se spune bellum dar a disparut din romana si din toate limbile latine, deoarece a fost confundat cu termenul bellus (frumos). Ce chestie sa confunzi razboi cu frumos, ciudati au mai fost stramosii nostri. Ce s-a pastrat este belicoasa, o persoana care se afla in casele multora dintre noi. Belluscos ar putea insemna frumos. Deci Belusconi..

Unii au pierdut un razboi si au fost f fericiti ca nu l-au mai gasit. Unde e razboiul, a disparut, se bucurau cu totii? Nu, a stat doar asa pitit, asa de bine pitit ca nimeni nu mai credea ca exista, s-o fi transformat in pace, ziceau unii!?
Dar un copil mai rau a cotrobait si l-a gasit. Tare s-a mai bucurat, avea soldati de plumb, puscoace, avioane. Era mult mai barbat decit copiii care se jucau cu mingiute, fetele cu papusele. De altfel nu stia sa joace mingea, se impiedica in ea, cu puscoacele, tiiiirrr, se simtea de neinfrint. Se vedea statuie, pe cal, cu spada in vint, aclamat de amazoane despletite. Va ramine in istorie, poate si in geografie! Va fi imbalsamat si depus intr-un sicriu de cristal, precum Alba ca zapada dupa ce a muscat din mar.
Dar razboi e si acea scula geniala cu care se tese pinza. Poate ca asta ramine, celelalt poate sa se piarda.

Un comentariu:

  1. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    RăspundețiȘtergere

comentati