duminică, 3 octombrie 2021

La struguri

Fusei in Spania. Ma pregateam sa scriu un reportaj de calatorie, asa cum stiu eu, cu poante, chestii emotionale, lucruri inteligente si culte. Dar am primit un mesaj din Romania, de la prieteni si mi s-a facut rusine. Adica eu ma plimb ca nesimtitu si ei muncesc de le ies ochii. Sunt la cules de prune, la cules de struguri, pentru mine, care vin la vara ca belferu si, nu numai ca ma indop, dar mai ma pun si pe critica. Deci am schimbat tema. Azi voi vorbi, pe scurt despre Cochem, un mic orasel, nu departe de mine. Fusei acolo ca sa aduc un omagiu vitei de vie. Oraselul, aflat pe valea Moselului, e oarecum renumit prin vinurile produse. Pe mine nu ma dau peste cap, desi cele albe sunt acceptabile, cele rosii, mai putin. Tin sa-i asigur pe viticultorii romani ca nu trebuie sa se teama de concurenta din Germania, din observatiile mele strugurii nu sunt nici pe departe copti, probabil din cauza incalzirii globale ca anu asta caldura a fugit din Ge, odata cu marirea impozitului pe codoi. Apreciez ca recoltarea strugurilor se va face de Craciun. In alta ordine de idei, localitatea Cochem e f potrivita romanilor, peste tot se vorbeste romaneste, si multe restaurante au interpretat meniuurile in stil ardelean. P.S Va veni si jurnalul de calatorie Spania, desi ma gindeam sa bag si ceva despre alegerile din Ge. Mai vedem, cum voi avea inspiratie.

6 comentarii:

  1. La dvs nu se poate abona omul și nici da laic.
    Fotosinteza

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu de ce nu functioneaza cum ar trebui. Am mai avut reclamatii. Eu nu am taiat nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am observat că unele bloguri( mai ales cele pe blogger) au creionasul acela mic o vreme. Asta înseamnă că autorul ( comentariului) are la dispoziție câteva minute ca să corecteze sau să își șteargă singur comentariul. Posibil că unii comentatori și-au șters din greșeală singuri comentariul.

      Ștergere
    2. @Anonim ,
      Este posibil . Asta ar insemna ca vina imi apartine. �� Atunci sa ramanaa asa: ca m-am grabit sa-l banuiesc pe dl Neamtu Tiganu de banare.Scuze !
      P.S. Se pare ca ieri a fost ziua erorilor pentru mine , intrucat am mai banuit pe cineva cunoscut. Era vorba de o ascundere a unei postari de-a d-lui cu comentariile mele cu tot,insa pe facebook. Am observat ca disparusera din notificarile mele , atat postarea autorului cat si raspunsurile la comentariile mele. Am facut cateva investigatii si postarea nu mai era nici pe contul autorului . Abia atunci am scris un comentariu nitel malitios catre autor. Cred ca ar fi trebuit sa mai astept, dar a fost ciudat ca s-au deblocat dupa ce am facut "reclamatia". Prin urmare , cred ca adevaraul este pe undeva pe la mijloc si aici si dincolo, dar nu ma cramponez sa-l aflu. Merg pe corectidunea d-lor. :)

      Ștergere
  3. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    RăspundețiȘtergere

comentati