miercuri, 6 martie 2019

I.A.R 80 redivivus


Stim ca vi s-a pus mult rabdarea la incercare, dar acum gata, gata, incepe, incepe marea aventura, reconstruirea celui „The Most Famous Fighter You Never Heard of“ cum a zis Radu Brinzan, cel care a scris doua carti despre IAR80/81.


Dar cum spune proverbul chinezesc „O călătorie de 1000 mile începe cu primul pas”, primul pas e facut. Ca or sa fie 1000 de mile, sau 10000, ca va dura trei ani, sau cinci, nu stie azi nimeni. Desigur se va incerca sa se faca planuri precise, sa se monitorizeze fiecare pas, dar ramine o aventura, o calatorie in viitorul unui trecut glorios.

Cine e curios sa afle mai multe e rugat sa acceseze http://www.iar80.ro/iar80work/ sau www.iar80.ro

Si, nu in ultimul rind, e nevoie, multa nevoie, de entuziasti, de voluntari. Nu conteaza ce specialitate are unul sau altul, nu conteaza cit stie despre avioane, sau motoare, sau materiale, sau tehnologii, sau regulamente de proiectare, certificare etc. Fiecare amator isi va gasi locul, va reusi sa fie util, suntem convinsi de asta. Ca student, in fabrica IRMA Bucuresti, Baneasa, erau multe doamne care curatau piesele, la Craiova si chiar si la Airbus erau/sunt multe doamne care protejau capetele de nituri cu vopsea.. deci avem locuri in fata si pt doamne. 

Desigur, sunt o multime de intrebari, unele au deja raspuns, altele sunt doar enuntate si multe altele nici nu s-au pus inca.

Nu vrem sa vorbim de patriotism, de mindrie ci doar de bucuria de a ne preocupa de o joaca atit de serioasa!
Haideti fratilor sa dovedim ca putem sa ne unim pt un scop nobil.

Va asteptam!

update.. cine vrea sa participe vezi http://www.iar80.org/iar80-home/contribuie/

7 comentarii:

  1. Ginerele meu, Liviu Marcu, sculptor, care detine ateliere de butaforie publicitara a realizat o macheta 1:1 a avionului IAR-80 care poate si acum o fi atarnata la Mall-ul Coresi de la Brasov, pe locul IAR. http://www.alldeco.ro/sculptura-marime-naturala-avion-iar-coresi-mall/
    E o treaba frumoasa reconstruirea avionului. Chiar m-as baga daca nu mi-ar fi frica de calitatea executiei lui in conditiile mentalitatilor actuale si ar fi pacat sa avem pe cineva pe constiinta la batranete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Nelutu, scuze de replica intirziata, cred ca esti fostul meu coleg de la INCREST, un bun specialist in rezistenta. Avem nevoie de tine ca de aer, mentalitatile le vom impune noi, astia trecuti prin viata. Te rog frumos, vino cu noi!

      Ștergere
  2. www.iar80.org sau
    www.iar80.ro
    www.iar80.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu mă bag. Ciocăneli am mai făcut, așa că nu mi-e frică să mă murdăresc pe mâini:
    http://bp3.blogger.com/_58BQSwcJX08/Rsb55QFWCvI/AAAAAAAAAG0/1q19EAR3wlE/s1600/ambulance.jpg
    http://bp1.blogger.com/_58BQSwcJX08/R4pbroWzEOI/AAAAAAAAAJA/xQ9dUgCgXkg/s1600/kubelwagen-catalin_cojocaru.jpg

    Plus că acuma am o imprimantă 3d și îmi fac propriile modele.
    Așa de încălzire, iată ce fac alții:
    https://www.youtube.com/watch?v=i7Zebpu2nS4&t=867s

    RăspundețiȘtergere
  4. Bonus: trenul de aterizare pentru MiG 23, proiectat de o doamnă:
    https://www.youtube.com/watch?v=2zcqXAurwEA

    RăspundețiȘtergere

comentati