miercuri, 14 septembrie 2016

Locuinta mea de vara e la tara, traiasca berea..

Din anumite motive, anul asta am petrecut f. mult timp la tara, in Germania, mai precis, Bavaria, profunda. Regiunea Hallertau, Holledau sau Hollerdau, e una dintre cele mai bogate regiuni satesti vazute de mine, mult mai bogata decit celebrele Toscana, Provence, valea Loirei etc. Bogatia regiunii se bazeaza pe betivi, adica pe bere, pe cultivarea hameiului. Sunt adevarate paduri de hamei, iar acum e vremea recoltatului. Din zori, pina tirziu in noapte, auzi si vezi tractoarele care transporta lungile sirme pe care e incolacit hameiul, le baga in niste masini care despart fructul de hamei de restul masei verzi. Totul, dar absolut totul miroase a hamei, respectiv a bere. Dimineata, care in zona e destul de rece, in ciuda caniculei neobisnuite pt. aceasta perioada, ies in gradina sa-mi beau ceaiul si sa-mi iau micul dejun, am impresia ca ma aflu intr-un butoi de bere. 
Pe seara inspectez starea lucrarilor agricole cu bicicleta.. 
In stg si-n dr. inca nu a fost recoltata, ii voi critica in sedinta




Pe dr. s-a recoltat, dar pe stg....


Nici nu s-a-nceput bine recoltarea ca s-au pornit Sarbatoriile berii, ca un fel de atentionare a ceea ce o sa urmeze in München. Fetele isi probeaza deja "Dirndl"urile si nu se sfiesc sa se lupte cu halbele imense, "Mass", care contin un litru de bere si mai cintaresc si ele inca un kg, deci doua kg in miinile lor delicate.

3 comentarii:

  1. si mai departe domnu injiner ?
    Ne-am tot uitat si la halba din poza, si mai ales la decolteul din spatele halbei
    Nu mai scrii nimic pana dupa oktoberfest ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vine, vineee tineti computerele deschise

      Ștergere
    2. Le-am tinut
      Ideal ar fi fost sa vina domnisoara din poza cu dirndl si halba plina, hai domnisoara putea fi goala dar halba neaparat plina,
      Si la mine in computer n-a venit nimic

      Nu e nici in spatele monitorului, m-am uitat si in locasul bateriei, nici in slotul de card
      Cum le trimiteti atunci ?

      Ștergere

comentati