Trippa alla Romana
Coda alla vaccinara
Italienii, respectiv
cei din Roma nu au fost intotdeauna atit de lenesi incit sa-i cheme pe romani
sa le mature si, spun unii, chiar sa le multumeasca nevestele. Nu, pe vremuri
erau chiar saraci.
De ex. unii lucrau la
abator. Abatoarele erau in afara orasului deorece puteau. Resturile de la
animale care nu erau preferate de lumea buna, ajungeau la amaritii de
lucratori. De voie, de nevoie, italiencele au invatat sa faca din aceste
resturi bucate f gustoase; astazi unele dintre ele devenind de-a dreptul
delicatese.
De ex. Coda alla
vaccinara. Asta nu e decit coada de vaca, sau ma rog de bou, ca astia erau
taiati de mici. Cred ca am mai vorbit de aceasta reteta asa ca nu voi repeta.
Doar sugerez s-o gatiti, cica ar fi f sanatoasa, ca nu are grasime, ci doar
colagen care ar fi teribil de bun la genunchi.
Dar zilele trecute am
gasit burta, da burta din aia imputita care miroase ingrozitor, din aia
necuratata si nefiarta. Si m-am gindit sa fac Trippa alla Romana. Nu e asa ca
suna extrem de frumos? Trippa alla Romana!
Inca n-am terminat-o,
doar sunt pe cale. Are cineva o reteta asa mai misto?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
comentati