vineri, 28 iunie 2024

Am votat

 

Desigur o expeditie asa de lunga trebuie bine pregatita. Si pe vremuri cind mergeam in delegatii mai lungi, imi faceam cu multa sirguinta intii, datoria de sot. Asa si acum, am avut grija sa-mi procur documentele de votat prin coresponenta, pt a-mi indeplini datoria de cetatean european.

M-am bucurat mult sa vad ca au iesit ai nostri, desi unii vorbeau de mari schimbari, cum ca electoratul a luat-o razna, era chiar panica, se vorbea de nazism, radicali, liberschimbisti.

Dar iata ca a fost bine. Un grup de mari specialisti romani, Alin Mituța, Răzvan Petri, Vlad Adamescu, ne invata ca EU are noi prioritati “este de așteptat ca noile priorități să fie reorientate în următorii 5 ani, iar cele care vor căpăta un profil politic mai accentuat vor fi cel mai probabil competitivitatea, apărarea și extinderea Uniunii.” De asemenea ni se spune ca “bugetul pe 7 ani al UE este de aproximativ 1100 de miliarde“.

Imi imaginez ca noii europarlamentari inca nu au ajuns sa-si despacheteze chilotii, deci, ma intreb cind au ajuns sa elaboreze noi prioritati si sa aprobe bugetul?

Din presa germana aflu insa ca joi seara s-au intilnit la cina, in Bruxelles, ghici cine vine la cina?, aproape toti sefii si au ales-o deja pe Ursula, pe inca o muiere estnica si pe un portughez. Sincer vorbind eu nu stiam ca am votat-o pe Ursula, poate voi.

La cina s-a servit, o supa de vara, filet de peste Solea Solea, (Seezunge), un fel de calcan, prajitura nectarina-rozmarin. Seezunge nu are oase, ca tare ar fi fost periculos sa-i ramina vreunui sef un os in git. Nu se stie ce s-a baut. Mi se pare ca a fost un meniu corect politic, fara vaca, fara porc, (ce ar fi zis musulmanii), desi pestele e totusi cumva periculos. Ma astept ca acest meniu sa devina obligatoriu in cantine si in restaurante, il vom numi Ursula.

Singura care a avut cojones a fost italianca Meloni, care a bombanit un pic, impreuna cu Orban. Scholz al nostru a spus ca sunt oameni buni!

Mai aflu ca Draghi, asta e unu mare de tot, a salvat si economia Italiei, pregateste un raport genial, in care se va stabili planul de dezvoltare economica minunata a Europei.

Ma bucur mult sa aflu toate acestea, ma intreb insa de ce oare am mai votat? Si pe cine!?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentati