vineri, 24 iunie 2022

Jurnal de calatorie (ii)

 

Jurnal de calatorie (ii)

Motto „Iata mama vine RATA sa-l aduca pe tata”

Ati fost pe vremuri prin autogarile patriei? Acolo unde tot poporul se inghesuia, mai te ciupea o gisca care iesea din papornita, jumate era groghi, jumate vorbea, peste tot plase, plase cu gaini vii, copiii plingeau, tipau. Pe sacose se improviza o masuta, cu o slaninuta, o ceapa, o brinzica, stropite cu o palinca, sau cu un vinisor buturuga. Ei bine, cam asa e in Aeroportul International Otopeni. Am ajuns la aeroport la ora 2, doua noaptea, epuizati. Mai ales dupa stresul avut la impachetarea bagajelor, care trebuiesc cintarite la miligram. E si vina noastra, de frica sa nu pierdem avionul. Se ajunge ca mai mult sa stai in aeroport decit in avion, cu cit avioanele sunt mai rapide, cu atit stai mai mult in aeroport. Trebuie spus ca initial comandasem tichete pt ora 12, dar ne-a schimbat.

Parcarea e un imens pisoar si asa si miroase. La ghiseu era o fetita grasulie care dormea pe ea. Cred ca au inceput sa angajeze mute, nu a scos nici un cuvint, nici buna dimineata. Unde sunt vremurile cind erau niste fete dragute, care-ti urau zbor placut, care-ti explicau care-i poarta, care-ti zimbeau, de-ti venea sa nici nu mai pleci? Aceasta era atit de adormita ca a trebuit sa lipeasca de vreo trei ori etichetele pe bagaje, ca ieseau strimb.

In aeroport, la ora trei dimineata, era jumate din Bucuresti si localitatile din tara. Se dormea pe unde se apuca, pe scaune, pe jos, in picioare. Se pare ca mai peste tot in lume e cam asa. Lumea e nerabdatoare sa circule dupa doi ani de pandemie, altii incearca sa prinda ultimele zile de pace.

Nu apucasem sa luam micul dejun, asa ca am luat ceva din aeroport la niste preturi absolut nerusinate. 39 de lei o bagheta mica cu ceva in ea!

Mi-am zis, las ca dorm in avion. Ti-ai gasit, am fost atit de zgiltiiti ca te loveai cap in cap cu vecinul.

Da, am ajuns, in sfirsit. Timpul e splendid. Primul drum la gradina, arata destul de bine. I-am pus clopul bunicului, procurat de la sursa. Statuse mult cu capul gol in soare. S-a bucurat mult, ii sta si f bine!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentati