marți, 9 iunie 2015

Primul castravete, L'important c'est la rose, L'important

Prima data are o semnificatie deosebita in viata oricarui om. Primul dinte, primul cuvint, primul dinte cazut, prima zi de scoala, primul sarut ca pin-la urma tot te f.., prima femeie, primul job, prima leafa, prima catastrofa, primul succes, primul sudat autogen, prima ora de soferie, primul coltar, prima zi de armata, prima de merit, primul proiect, prima casatorie, primul copil, prima betie, si ma rog, tot ce e prima/primul ramine tiparit in memoria fiecaruia si a apropiatiilor, toata viata.

Pentru mine, pe linga aceste prime am un primul extrem de emotionant si anume, primul castravete; in fiecare an pun, (de fapt pune nefasta) cu muuulta dragoste seminte in mici paharele, le asez linga fereastra si le ud zilnic. In fiecare dimineata le urmaresc evolutia si, cindva, imi iau inima-n dinti si le dau drumul in lumea rea si zbuciumata. Incepe lupta cu melcii, cu vintul, cu frigul, caldura si ploaia dar, daca am noroc, apare, apare micut, micut si el. Il mingii usurel, ii pun o funda rosie sa nu se deoache.
Primul castravete
 Exista insa voci feminine carora nu le pasa de castraveti ci mai degraba de trandafiri. ca vorba cintecului: Sa nu uitam nicicind sa iubim trandafirii, iei sunt p-acest pamint un simbol al iubirii, sau mai pa frantuzeste:

Toi qui cherches quelque argent
Pour te boucler la semaine
Dans la ville tu promènes ton ballant
Cascadeur, soleil couchant
Tu passes devant les banques
Si tu n'es que saltimbanque
L'important...

L'important c'est la rose
L'important c'est la rose
L'important c'est la rose
Crois-moi


Trandafiri din gradina lui Ion unde pasarile dorm

Trandafiri

Alti trandafiri

Trandafir mare, din gradina mea, cit capacul de WC

da ca tot suntem la chestii cu floricele pe cimpii, bag si ceva din La France profonde unde fusei intr-o vizita scurta si inopinata

maci rosii in lan la fonfaniti

Copac cracit de traznet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentati