joi, 1 mai 2014

Pe drumuri europene, azi Budapesta, pardon Bucuresti

Am fost aspru criticat si autocriticat ca nu am mai bagat nimic, uite, marfa noua, ia neamule, proaspata.
Pe linga lenevie am fost si mult pe drumuri si voi mai merge. Chiar am vrut sa fac un fel de jurnal de calatorie, fusei la Viena, Paris si... atentie.. Bucuresti. Acum veti crede ca am imbatrinit, ca m-am ramolit, da de data asta mi-a placut Bucurestiul enorm. Desigur, si faptul ca de data asta am fost mai deconecat, datile precedente am tot fost sa-mi vizitez rudele bolnave sau la inmormintari, acum a fost intr-adevar vacanta.
Ce mi-a placut? Ca biciclist entuziast m-am bucurat ca-n sfirsit exista piste de biciclete, trasate f. ordonat cu linie galbena plina si intrerupta. E adevarat ca pe aceste piste circula pietonii si, din grija fata de om, autoritatile s-or fi gindit ca-i mai bine sa interzica ... bicicletele.

Pista de bicicleta
Interzis bicicletelor
Ciorba de fasole

Ce mai mi-a placut? Desigur niste mici la Cocasatu au fost obligatorii dar si o ciorba de fasole in piine la Carul cu Bere nu a lipsit.
Fetite dulci ca-n Bucuresti in toata lumea nu gasesti, m-am uitat si dupa fuste si chiar sub fuste.



Cartierul vechi e extrem de frumos facut.
Ce sclipeste colo sus, o fi Luceafaru sau fro gaura neagra?

Ultimul stinge lumina!
Da am luat teapa si o teapa-n cur, am mers la o piata din aia de simbata si duminica pe bulevardul unirii pe undeva, si un schmecker cu mustata mi-a zis ca are un vin teribil invechit in butoi 15 ani, si-l da ca a murit bunica-su, f. ieftin 41 lei kilu. Mi-am exprimat mirarea ca cineva tine vinu-n butoi 15 ani, majoritatea il tine doar doi ani. Mi-a dat sa gust si era cam dulce, mi-am exprimat din nou mirarea ca un vin de 15 ani inca e asa de dulce. Am vrut sa cumpar un kil, da nu-l avea decit in sticle de platic de doua kile. Mi-am exprimat mirarea ca un vin atit de vechi e tinut in sticle de plastic.
Am cumparat o sticla pt. ca eram cu cumnatu si nu vroiam sa creada ca sunt un zgircit lipsit de patriotism. Am baut acasa fro doua pahare, pa seara.
Nefasta si-a exprimat mirarea ca umblu toata noapte la baie. A fost bine ca nu m-a durut capu ci curuu..

2 comentarii:

  1. Daca esti neamt prost, asta e ! Bine ca nu ti-a dat sa-i sugi fiola !

    RăspundețiȘtergere
  2. n-ai auzit ma, ca ti-am explicat? De de o parte domnu cu nustata avea mutra de taran si io am incredere in taranu Roman, pe de alta parte cumnatu a zis ca-i vin curat cum nu beau io in nemtia, si pe ultima parte cumnata a zis ca sa nu cumparam ca-i posirca, si doar nu am ajuns sa ma iau dupa cumnata, ca daca-si tinea gura poate ca nu luam!

    RăspundețiȘtergere

comentati