luni, 12 septembrie 2011

Foto ghicitoare!

O poza facuta de mine la sfirsitu saptaminii precedente. Ce reprezinta aceasta poza? Ce legatura are aceasta poza cu un barbat adevarat?
P.S Poza e un detaliu dintr-un intreg, intreg prezentat in header.


**********

vad ca dupa mullte incercari, doamna Anony a gasit raspunsu corect, da e adevarat, e vorba de hamei. Cind mergi in sudu Germaniei, 60km la nord de München, pe A9, inainte sa ajungi la Ingolstadt, capitala Audiului, vezi pe stg. si dr. culturi intinse de hamei, catarate pe constructii de lemn si sirme. Te afli in Hallertau, cea mai intinsa zona unde se cultiva hamei din lume. O treime din productia mondiala de hamei se face in Hallertau, o zona, de altfel f. frumoasa, supranumita Toscana Germaniei. Stie toata lumea la ce foloseste hameiu, la fabricarea berii! In vremuri de demult s-au folosit si alte plante la fabricare, da odata cu legea "Bayerische Reinheitsgebot von 1516", care spune ca berea nu contine decit Hopfen, Malz, Hefe und Wasser (drojdia de bere, malț, hamei și apă.) hameiu a cistigat. E o planta f. pretentioasa, e multa munca, da se pare ca si cistigu e pe masura, zona Hallertau e extrem de bogata, desigur si industria, mai ales Audi si EADS joaca un rol. Pt. fabricare unui litru de bere sunt suficiente doua "fructe", fructe care sunt produse doar de plantele feminine.


Cum spuneam, zona e f. frumoasa, mai ales toamna te poti plimba cu bicicleta din sat in sat, peste tot pluteste un miros de bere, mai ales acum cind se recolteaza. Berea locala are cu totu alt gust, mai ales cind o bei proaspata la botu calului.


Germania nu ar fi Germania daca nu ar exista si Muzeul Hameiului , daca aveti drum p-acolo, sunteti pasionati de bere, merita vizitat.


Prost!

Un comentariu:

comentati