marți, 5 aprilie 2011

Nemtii, un popor caraghios

Nu de putine ori am zis ca nemtii si politica germana e plicticoasa, nu se-ntimpla nimic, d-aia ma si dadeam in barci pa politica romaneasca. Iata insa, ca-n ultimele zile, totu devine palpitant. Palpitanta e panica poporului privind amenintarea pericolului nuclear. Ai zice ca popou german deja a suportat mari catastrofe naturale, da de unde.. nu am auzit de tzunami, de cutremure si nici macar de taifunuri serioase, doar citeva inundatii amuzante, ba pe Elba, ba pe Dunare, ba pe Rhein. Singurele catastrofe traite de poporu german au fost in secolu trecut si si le-a provocat mai mult sau mai putin singur. Mai mult, poporu german e un popor indragostit de tehnica, chiar oameni in virsta, nu au nici o problema sa lucreze pe computer, "taranii" din fundu satelor sunt tehnicieni desavirsiti, gospodariile taranesti sunt adevarate firme high tech, orice neamt, in timpu liber, insurubareste, cositoreste, programeaza. Deci cum oare se poate explica frica, panica, isteria, in fata unor explozii nucleare, ipotetice? De ce oare francezii, la o aruncatura de bat, nici macar nu se sinchisesc de aceasta tema? Oare aceasta panica e reala? Ai zice da, daca ai citi ziarele, ai urmari TV-ul, ai vedea demonstratiile poporului. La rindu lor partidele au intrat in panica, care mai de care se-ntrece in a declara ca ei, de mici copii, si-au dorit desfiintarea energiei nucleare. Desigur, nimeni nu ofera solutii, fiecare o freaca cu energii curate, regenerabile, dupa cum bate vintu, cei mai "curati" sunt chiar impotriva morilor de vint, cica fisiie in vint si strica imaginea, asa s-a impus legea ca instalatiile eoliene pot fi montate la o distanta de peste 30 km de mal, chestie care leface scumpe pt. ca acolo apa e adinca. Mari savanti induc poporului idea ca nu ar fi nici o problema sa se traiasca numa din energii regenerabile, desigur cu conditia sa bata tot timpu vintu si sa straluceasca soarele. Vorbeam de partide, am observat ca un partid e cu atit mai isteric cu energia "verde" cu cit sunt mai multe muieri in componenta, de ex. Verzii au 37% muieri, Linke (comunistii) 37,3, SPD, 31,2%, in timp ce CDU doar 25,4 iar FDP (liberalii) doar 22,5, sau altfel spus, cu cit sunt mai multe muieri cu atit partidu e mai de stinga si mai aiurit. Marea majoritate a politicienilor verzi care urla ca viitoru copiilor e distrus cu energia nucleara, nici macar nu au copii proprii!? Surpriza mare am avut-o cind am intrat pe forumul unui ziar f. serios, forum moderat. Au fost vro 300 de comentarii, peste 90% pt. energie nucleara, o imagine complet diferita de cea din multimea sondajelor de opinie. Sunt curios ce va fi, un lucru e clar, renuntarea la energia nucleara va scumpi enorm energia electrica, va mari dependenta Germaniei de Rusia, va obliga Germania sa cumpere, pe bani multi, energie electrica produsa in centrale nucleare de la francezi sau cehi, care au centralele chiar la granita cu Germania.

5 comentarii:

  1. ahhahhhahhaha un amic de´al meu internaut avea o vorba:"sunt prea batrin ca sa le stiu pe toate"(i´am citat citatul cu aproximatie).
    Deci matale incepi s´o dai ca iecspertii cu procente si ignori fara nici o jena procentele REALE de la ultimele alegeri locale? Cind intr´un land traditional negrugalben au castigat fara drept de apel ecosocialistii? da´nu, trei sute de comentarii, atentie MODERATE,sunt relevante pentru o analiza serioasa.
    ahaahhahhhahhhahha haidi bre nu ne mai aburi aiurea, mai baga´ne niste goange de la clubu´de aeromodelism ca oricum nu se pricepe nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua ,
    Va contactez in legatura cu un schimb de linkuri , daca sunteti interesat
    bineinteles .
    Va pot oferi link spre site-ul/blogul dumneavoastra , pe unul din
    urmatoarele bloguri :

    www.bucurestiromania.ro
    www.clujromania.ro
    www.timisoararomania.ro


    In schimb eu as dori un link la dumneavoastra pe site catre un alt site
    de-al meu din Bacau . ( www.bacau.net , nume : Bacau ; cod : Bacau )

    Astept sa-mi trimiteti linkul dumneavoastra si sa-mi spuneti pe ce site
    doriti sa vi-l public , in caz ca sunteti interesat de un parteneriat .

    Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra ,


    Tudor,
    admin@yahoostatus.ro

    RăspundețiȘtergere
  3. Date: In Rheinland-Pfalz SPD a pierdut ca. 10% si CDU chiar a luat 2% in plus. In Baden Württenberg CDU a pierdut numa 5%, da acolo au pierdut toti cu exceptia verzilor, mai ales pe fondu scandalului cu gara din Stuttgart.Oricum, impresia mea e ca se incearca o manipulare a poporului. Sa asteptam urmatoarele alegeri, sunt convins ca la prima scumpirea a energiei electrice se va schimba Stimmungu.

    P.S Nea Garcea, iti multumesc de comentariu, te mai astept pe aici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum dom´le, nu aruncam cu pupu unu´n altu?
    Deci esti schwartz. Prevad niste dezbateri furtunoase, pentru ca io sunt un fel de skinhead ecoanarhist de stinga. Cu bacalaureat.

    Si ca sa nu te las fara tema pentru acasa: esplica si mie ce vrea ministra aia C. Schröder cu cota de femei in functii de conducere? Mai ales ca ea face parte din partidu´ala bunu´fara prea multe femei. De rapandula von der Leyen in episodu´ urmator.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt un pic brunet, da n-as putea spune ca sunt schwarz, pe forumurile romanesti sunt considerat comunist sau cel putin de stinga. De votat votez cel mai des cu FDP da uneori si cu CDU sau chiar cu SPD, niciodata cu verzii sau linkii.

    De data asta tin cu partidu care va avea curaju sa spuna ca nu-i posibila iesirea din energie nucleara.

    RăspundețiȘtergere

comentati