luni, 1 februarie 2010

Cum am devenit barbat!

Motto „Se zice ca un barbat e barbat cind a sadit un pom, a facut o casă si a crescut un copil. Io as adauga ca trebe sa fi avut si un process."

In Germania sunt 1924 de legi, 3440 de ordonante cu 76382 articole si paragrafe , plus inca o multime de legi locale. Legile sunt scrise in germana, ceea ce nu-nseamna neaparat ca fiecare intelege. Pt. a ajuta pulimea exista avocati. In Ge sunt ca. 150000, asta reprezinta unu la 561 de Otto. In comparatie cu USA, unde e unu la 270, sau Italia unu la 454, par putini, da in comparatie cu Rusia, 1 la 7520, sau Vietnam, 1 la 24824, par multi. In comparatie cu doctorii, 1 la 300, sau profesorii de scoala, 1 la 101 par putini. Nu stiu citi sunt in Ro si nici nu vreau sa vorbesc despre Ro, de cite ori spun ceva sunt considerat tradator, sau snob, sau arrogant, communist, prorus, securist, exploatator, sau pur si simplu tigan, ceea ce e de altfel adevarat.

Tare bine e sa ai un avocat bun.
D-abia ajunsesem in Ge si niste preteni, nemti get beget, mi-au recomandat sa iau un avocat care sa-mi rezolve hirtiile. Mi s-a parut ideea buna si m-am prezentat la avocatu lor. Am semnat niste hirtii si am plecat linistit. Au trecut multe luni si nu am auzit nimic, ma gindeam ca atita timp cit nu e nici o veste lucrurile merg bine. Intr-o bruna zi insa, am primit o scrisoare de la autoritati, ca trebe sa parasesc Germania in 2 saptamini, intrucit nu am raspuns la repetatele cereri de a ma prezenta la Ausländeramt si dovedesc neinteres in rezolvarea situatiei. Scrisoarea cadea f. prost, aveam de citeva luni post de ing. si tocma terminasem de aranjat casa, dupa ce am muncit de mi-au iesit ochii la vopsit si tapetat. M-am prezentat la avocat care m-a asigurat ca el facuse totu, da o secretara ramasese foarte gravida si uitase sa-mi trimita hirtiile si sa raspunda autoritatilor. Da nu-i nici o problema, se rezolva, vom da in judecata Germania. M-am simtit extrem de mindru, ma gindeam ca voi cistiga si Germania va intra la inchisoare.

Au mai trecut citeva luni. Am zis ca nu strica sa ma uit si io pa legi si a inceput sa-mi placa, devenind un adevarat hobby de placere. In ziua judecatii de apoi, mi-a luat nefasta un costum de marca “second hand”, mi-am pus palaria pe o parte, ghiulu pa stinga si pantofii mei albi de lac. Am intrat la judecata. Judecatoarea era o muiere faina, Chanel ce mai , mirosea a Dihor si era Pravda din cap pina-n picioare. Cind m-a vazut aproape a lesinat, am auzit-o soptind, “Tulai, ce Ausländer frumos”. Avocatu meu a incercat sa spuna ceva, un lungan jigarit, da judecatoarea l-a stopat si m-a intrebat daca pot vorbi nemteste? Am inceput io sa vorbesc despre Constitutie “Die Würde des Menschen ist unantastbar“, despre pretenia romano-germana, despre realizarile mele. Grefierului i se aburisera ochelarii, judecatoarea ofta si sughita. Am terminat pledoaria, s-a lasat o tacere seaca, se auzea doar sughitu, mi-am scos batista de matase cu monograma de la buzunaru hainei, mi-am suflat mucii si mi-am oprit o lacrima, eram tare emotionat, d-abia acum imi dadeam seama cit sunt de grozav.
Cindva, judecatoarea si-a revenit si a declarat valoarea procesului de 25000 DM si dreptu meu de a deveni neamt. Grefieru m-a invitat acasa la el sa ma cunoasca nefasta-sa si soacra si mi-a spus ca asa Ausländer frumos si dastapt nu a mai vazut.

Am primit dupa citeva zile nota de plata de la avocat, 10000DM. Am platit cu multa placere.

Vedeti cit de important e sa ai un avocat bun.

P.S La topicu precedent m-am cam rasfatat. Imi cer scuze, eram un pic nervos, nu bausem nimic, am inteles pe dos interventia unui preten ca urmare a unor discutii neprincipiale pe alte cimpii.

24 de comentarii:

  1. dana(care s-a amorezat de nedo)1 februarie 2010 la 22:17

    congratulations!

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci sa intelegem ca ai dat 10 mii doar pt ca era un lungan jigarit sau pt ca esti frumos si dastept si tre sa dai sama?

    RăspundețiȘtergere
  3. daca l-am citit pe kafka se pune?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu înţeleg de ce trebuia plătit cu bani grei un meseriaş (=avocat) pentru că repară o stricăciune pe care a provocat-o singur. Da n-ai ce-i face, aşa-s nemţii ăştia, fraieri.
    Comentariul meu la acest articol este din păcate prea lung pentru a-l putea posta aici, astfel încât îl voi posta în curând acolo.

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. Povestea e 100% adevarata, chiar daca am romantat-o un pic.
    2. Din fericire nu am o experienta bogata cu avocati, am insa impresia ca e sigura breasla care intotdeauna cistiga.
    3. Avocatu si-a meritat onorariu, care se calculeaza in functie de valoarea litigiului, pt. ca a cistigat procesu, proces care nu ar fi fost necesar daca el ar fi procedat corect. Tocma asta e perfidia, inclin sa cred ca a facut-o intentionat pt a ajunge la proces, ca altfel onorariu lui ar fi fost doi bani.
    4. Daca un medic sau un ing. face o gafa grava si moare cineva, e bun de puscarie. Unui avocat nu i se poate NICIODATA intimpla ceva de genu asta.

    Ca d-aia va spun, feriti-va de procese si de avocati. Cei mai multi sunt pe aceeasi treapta cu pestii si negustorii de masini.

    RăspundețiȘtergere
  6. Guta, se pune, desi a-l citi pe Kafka deja e un pic...

    Acum frun an am vazut o piesa de Kafka cu o trupa romaneasca. Inscenarea era formidabila, mai ales ca afara ploua cu tunete si fulgere, se auzea in sala stereo si unde mai pui ca-n timpu spectacolului unui spectator, mai in virsta, i s-a facut rau si a venit salvarea cu sirenele aprinse, i-a facut reanimare in hol. L-am vazut scurt, la pauza, in drum catre casa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Mihai,
    am citit cu interes aici interpretarea ta. In mod categoric, din punct de vedere stiintific, pot spune ca opinia ta e indubitabila. Nu as vrea s-o iei ca pe o critica ci mai degraba ca pe o completare, am impresia ca ai neglijat factoru emotional. Daca ai fi citit cu f. multa atentie ai fi observat ca factorii masculini de succes au fost indeosebi, ma autocitez "costum de marca “second hand”,..palaria pe o parte, ghiulu pa stinga si pantofii albi de lac", factori pur emotionali.
    In acest context, cu riscu de a ma contrazice, sadirea pomilor, construirea caselor, cresterea copiilor devin secundare in procesu de evaluare a masculinitatii. Este, daca vrei, un fel de argumentare conflictuala, pornind de la un adevar unanim recunoscut pe care incerc sa-l intaresc contrazicindu-l.

    As fi foarte interesat sa aflu parerea unor doamne.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ha!-Ha!-Ha!!!
    Geniali!!!
    Amândoi!!!
    Şi M1 şi M2!!!

    Ghiuleaua - sau ce dracu-i ăla ”ghiul”??? - nu contează pe ce parte stă, dac-o găseşti pe aia porivită sau, cel puţin, dispusă la stare.
    DACĂ_NU_NU!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Marceloo,
    lb. romana este o limba latina. Conform dex. ghiúl (2. (Arg.) Inel, bijuterie. din Turcesuc. ǵül – ....... Din aceeași familie face parte ghiurghiuliu, adj. (trandafiriu), din tc. ǵülǵüli (Tiktin).
    ************
    Acesta e un simbol masculin dupa cum o demonstreaza si balada urmatoare Bun e vinu ghiurghiuliu
    P.S Nu am vrut sa bag in dezbatere si acest aspect pt. a nu complica tematica.

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Mihai,
    de abia acum m-am prins Un român, antrenor de femei în Insulele Virgine de unde vine imaginea ta deformata privind masculinitatea. Sesizez in articolu tau o anumita mincarime-n pizma. In ceea ce ma priveste pot sa-ti spun ca-l admir pe tinaru din poveste, asta fiind visu meu, dupa cum am declarat mai demult Fotbal

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Anonimioara: mulţam dumnitale!
    @ Neamţu Ţiganu: cam târziu te-ai prins. Oare scriu eu prea subtil?

    RăspundețiȘtergere
  12. La multi ani dragul meu sotior!
    Nu spun citi ani implinesti sa nu-ti alung admiratoarele.

    Michaela, neFasta-ta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Michaela şi Mihai? Vorbiţi serios?
    Cu privire la vârstă (cam 53, nu?) , îl trădează pozele.
    La mulţi ani şi din partea mea, dacă nu-i banc.

    RăspundețiȘtergere
  14. La multi ani si de la mine!eu cred ca neamtu are fix 55 ani!Ma insel?
    o admiratoare hi! hi ! hi!

    RăspundețiȘtergere
  15. Da ie adevarat, Mihai si Michaela. Michaela e piricioasa.
    Multumesc de urari Mihai si hlizita admiratoare.
    Un geniu se naste odata la o suta de ani, a fost odata ca-n povesti, geniu poeziei si geniu tehnicii.

    P.S A nu se lasa influentat de poze, pozele sunt vechi, de ca. 5 luni.
    PPS. Voi lipsi o perioada, din motive independente de vointa mea, o scurta pauza de creatie.

    Am deschis mai multe sticle, in sanatatea tuturor cititorilor acestui blog, a tuturor romanilor, da si a nemtilor, care sunt mai calzi decit cred unii, a pretenilor si dusmanilor.

    Hai noroc!

    RăspundețiȘtergere
  16. La multi ani, la multi ani!
    Sunt prin trecere, beau un pahar in cinstea sarbatoritilor si ma duc si eu intr-o pauza de recreatie.
    Inimioarei, pupici! O pup aici ca-n alte locuri dam nas in nas dar nu ne stim, ce bine-i s-ai prieteni de mai multe ori odata, si pe-acolo si pe-aici!

    RăspundețiȘtergere
  17. neamtule, te injur pe molodovenste acuş de nu te vezi! dar n-o pot face pe ăla roz...Glumesc, îmi eşti prea drag, nici să-mi dai bani n-o fac! Pupăciuni!

    RăspundețiȘtergere
  18. Aparte:
    Aoleo, iară-i ziua lui!!!
    Nu spuneam io?
    Măcar acum o cred pe Doamna Mihaela.

    Tare:
    La Mulţi Ani, Neamţul meu!!!
    Să vă trăiască neFastul, doamna Mihaela!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. şi te-am băgat şi la blogroll, ca să fiu mai convingătoare!

    RăspundețiȘtergere
  20. P.S. Pupici, Yep!
    Îmi pare rău că nu te pot identifica, dar nu-i timpul pierdut...

    RăspundețiȘtergere
  21. la multi aniiiiiiiiiiiiii! pupăciuni!!

    RăspundețiȘtergere
  22. aşa, neamţule, la mulţi ani! mai am o prietenă, femeie frumoasă, tot în 3 februarie s-a născut şi ea şi era să te neglijez. să trăieşti, să fii sănătos şi fericit, aşa, ca-ntre noi, vărsătorii.

    RăspundețiȘtergere
  23. neamtule, ti-am facut un cadou undeva! sa te văz dacă-ţi dai seama unde!

    RăspundețiȘtergere

comentati