sâmbătă, 1 iulie 2017

daca vrei sa ai noroc...

arunci cite o moneda, sau chiar mai multe, daca vrei noroc mare, mare.. arunci mai multe.
Se pare ca acesta e un obicei f. vechi, inca de la vechii romani. Cea mai cunoscuta si rentabila fintana, unde se arunca bani, e Fontana di Trevi, unde se aduna anual peste 100.000 euroi. Cica daca arunci banuti in aceasta fantana esti sigur ca te intorci la Roma. Eu nu am fost nicodata la Roma si nici nu am de gind, asa ca nu voi arunca nimic. Cu citiva ani in urma o italianca a inceput sa adune bani din fantana, dar i-a adus ghinion, ca a fost amendata, desi pina la urma a scapat in urma unui proces. Sunt multe legende cu zine, nimfe care au grije de tine daca le dai un banut.

Acum se arunca banuti peste tot, chiar te simti cumva obligat. Exista si adevarati pescuitori de monede, cel mai facil lucru fiind pescuitul monedelor magnetice. Probabil de aici vine vorba de a pescui in ape tulburi.

Iata ca acest frumos obicei a ajuns si-n China si chiar si-n aviatie. O batrina chinezoaica, probabil ca avea ceva emotii cu zborul, a aruncat monede in motorul avionului, sa-i aduca noroc.
Din nefericire un piricios a turnat-o si niste mecanici zgirciti s-au apucat sa adune cele 9 monezi... ca-n China cifra noua e cumva sfinta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentati