Düsseldorf e un oras f. frumos, unde ma duc des, mai ales cu sotia la coafor. E capitala de judet, are peste 600.000 locuitori. E plin de atractii, mai ales malul Rinului si Altstadt (orasul vechi), o colectie de circiumi f. pestrite, dar si Opera si Tonhalle. Nevestele sunt incintate de Königsallee, una din cele mai intesate strazi cu buticuri extrem de scumpe. Carnavalul din Düsseldorf e de celebritate mondiala.
Orasul e f. putin nemtesc, e extrem de cosmopolit, se spunea ca ar fi capitala europeana a Japoniei, aici fiind multe firme japoneze. Populatia orasului e impartita in doua partide care nu se amesteca niciodata intre ei, cei care beau bere neagra (Altbier), si bere blonda (Pilz). Cel mai mare dusman al Düsseldorfului este orasul Köln. Asta se explica si prin asezare geografica, deoarece e o diferenta extrem de mare intre populatia dupa malul drept al Rinului (Düsseldorf) si cea dupa malul sting, cum e Köln. Mai ales cea dupa malul sting a tot fost cucerita de francezi fapt care-i face un pic bilbiiti. Numele vine de la un riu micut, Düssel, iar Dorf inseamna sat, deci satul de pe Düssel. In vecinatate se afla Neandertahl, unde a fost descoperit omul cu acelasi nume, care acum e muzeu.
Clima e un pic oceanica, Rinul, considerat tatal nostru, formeaza un canal de la mare care lasa sa patrunda aer umed, asa ca mai tot timpul anului ploua, iernile sunt insa blinde si verile racoroase.
Exact aceasta clima a fost si-n ziua de 01.07.2017 cind s-a dat startul turului de la Düsseldorf. A fost o multime de oameni, am mers cu masina pina la expozitie si de acolo am plecat cu bicicleta.
Orasul a bagat multi bani in distractia asta, se spune ca peste 13 milioane, politie si oameni de ordine la fiecare pas.
Pot spune ca omul de ordine neamt e cel mai important personaj din lume. Desi multi provin din patura mai putin favorizata atunci cind devin OM DE ORDINE, unii erau imbracati in rosu, altii in galben, nu stiu de ce, se transforma mintenas intr-un om care da ordine si cu care nu se discuta, caruia trebuie sa-i indeplinesti ordinele fara comentarii. Dimineata, pe la 12, numarul lor depasea pe cel al vizitatorilor, dar erau extrem de activi si entuziasti, in ciuda ploii, astfel ca din 10 metri in zece metri ti se ordona ceva, sa mergi mai pe stg., mai pe dr., sa descaleci bicicleta, sa nu stai pe trepte, sa nu te sprijini de gard. Multi erau dotati cu fluiere si megafoane pe care le foloseau din plin.
Poza luata de pe terasa de la Tonhalle, Kniebrücke |
Cei mai cistigati au fost vinzatorii de cirnati, peste tot erau cozi imense, vezi in spate. |
Ca de obicei organizare exemplara, poate un pic exagerata. Au fost montate mii de garduri unde urmau sa se parcheze bicicletele, dupa cum se vede mai nimeni nu le.a folosit. |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
comentati