joi, 23 februarie 2012

Cum am devenit neamt civilizat!

De cind am emigrat in urma cu mai bine de 20 de ani mi-am dorit sa devin neamt civilizat, am observat ca aceasta categorie e extrem de apreciata in lume, chiar si in USA. M-am bazat pe date statistice, incet, incet m-am apropiat de scop, am ajuns sa am un venit chiar ceva peste neamtu civilizat, am 1,4 copii, doua masini, fac trei concedii, da simteam ca totusi lipseste ceva. Neamtu civilizat sufera de o anumita boala, o boala specifica lui, o boala pe care nu o intilnesti in Asia, de ex. si f. rar in Ro. In acest sens eram oarecum mindru de radacinile mele romanesti.
Iata insa ca am devenit neamt civilizat pe neastepate, am capatat acea boala in forma ei cea mai civilizata, sa zic asa. E o boala vindecabila, se potriveste f. bine nemtilor, medicilor nemti, care pa undeva sunt totusi un fel de mecanici auto, la tratarea cu cutit a bolii sunt necesare extrem de multe scule si tot felu de aparate cu multe ecrane, care pipuie, bat tactu, camere minuscule de luat vederi, de la James Bond. Marturisesc ca m-am simtit extrem de civilizat cind m-am vazut conectat cu tot felu de tuburi, cabluri, bagate si scoate de peste tot, eram ca un fel de Robocop.
Sa stiti ca nu a fost usor sa devin neamt civilizat, din contra nu as dori nici dusmanilor sa treaca prin ce am trecut, da ma rog ce nu te omoara te-ntareste!

Sanatate la toata lumea si la prieteni si la dusmani!

6 comentarii:

 1. ai ma , preinfarct?! Io credeam ca de la ficat o sa ti se traga. Sau un ulcer ceva. Io am schimbat macazu´de vreo trei ani, mai mult sport mai putina beutura dar ce mi se pare foarte important: daca ma enerveaza cineva ii dau dublu la schimb.
  ba tzigane, gute besserung si asculta la mine: lasa´i pe nativi sa masoare distanta dintre bornele de pe marginea drumului cu shubleru´. e timpul lor liber :o)))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. merci de grija nea Garcea, nu nu-i inima, asta-i in ordine si nu-i nici ficatu, mai departe.. in dir. ulcer, da nu chiar ulcer, da l-am intrebat pa un medic chinez, care m-a internat, nu e de la bautura, e exact de la ce am zis, de la civilizatie, cum ziceam aceasta boala nu e cunoscuta in China si daca ai stii cit de alcoolici sunt chinezii!

   Ștergere
 2. asta da, civilizatie, halal sa-ti fie! iti doresc, cum se zice la voi, gesundheit?! numa' de n-as fi zis vreo prostie, ca germana nu s-a lipit defel niciodata de mine. umorul cu care povestesti necazu' ala imi aminteste de vorbele unui bun prieten: "noi sa fim sanatosi, ca...boala vine".

  RăspundețiȘtergere
 3. civilizatia vine cu un pret. si cu toate astea, parca mai bine o afectiune nemteasca, decat una tipic romaneasca.

  RăspundețiȘtergere
 4. Neamtule, tine minte zisa de la mine si de la Oswald Spengler: cultura ne inalta, civilizatia ne afunda, iar bautura ne tine la suprafata.
  Insanatosire grabnica si-o primavara minunata!

  RăspundețiȘtergere