vineri, 13 ianuarie 2012

Cit de periculos e sa fii sanatos!

Natura m-a inzestrat cu gene tari, e clar ca sunt din spermatozoizi campion, desi nu prea mai sunt tinar totusi ma misc, inca, joc chiar fotbal, beau si fumez. Am zis fumez? Nu, nu mai fumez de circa un an si asta m-a imbolnavit. De fapt ma simteam f. bine, nu as fi avut nici un motiv a ma lasa de fumat, da propaganda din mass media, cicalitu nefestii, discriminarea, suferinta de a sta in frig cu tigarea palmata, nu poti sa intrii intr-o circiuma sa fumezi linistit, calatoriile cu avionu, insistentele dentistei, ma rog tot ce inseamna in ziua de azi presiune psihologica si-a facut efectu, m-am lasat de fumat, de aproape un an.
A fost un an f. greu, nu sunt de loc mindru de mine, la inceput am fost f. nervos, extrem de nervos, am compensat cu mincare si dulciuri si bautura, am luat fro 7 kg. am ajuns la 83. Ma simteam de rahat, nu mai puteam respira, mi se puneau circei la fiecare miscare, nu-mi mai puteam incheia pantofii. M-am dus la doctor, mi-am facut analize, colesterol 270, tensiune 160, eram un vrac, desi doar cu 6 luni inainte totu era top, am devenit, dupa o zi pe alta, un caz medical. 
Am schimbat ceva, ceva la mincare, mai putina slanina, oua de loc, nici un fel de dulciuri, am crescut cantitatea de bautura si muuult, mult sport, ba bicicleta, ba inot, ba ceva fitnes, mi-am luat un aparat de casa, fotbal oricum. Inainte de Craciun am fost din nou la doctor, totu perfect, 130 tensiune, colesterol 160.
Doctoru mi-a explicat, totu s-a-ntimplat din cauza lasatului de fumat, stressu provocat mi-a dat peste cap tot organizmu, corpu nostru e mai dastapt decit noi! Nefasta zice ca tare bine ar fi daca m-as lasa si de bautura, nu prea-mi vine, cine stie ce alte dereglari ganglionare mi se mai intimpla, mi-e frica, nu vreau sa risc!

3 comentarii:

 1. Meserie de blog. Dar poate investești într-un design mai meseriaș.

  RăspundețiȘtergere
 2. Off-topic: Neamtule, te cetesc de ceva timp si iote ca acu' am nevoie sa-mi dai un sfat. In vara vrem -babalacii si cu mine- sa vizitam Doicilandu', dar inca nu stim ce anume. Oscilam intre Bayern (de unde putem merge si la Salzburg, Viena etc.) si Nordrhein-Westfallen (ca sa besucherim si Bruxelles, Amsterdam etc.). Tu ci parere ai?

  On-topic: Cum, te-ai lasat de fumat fara plasturele 'cela atotputernic de la Teleshoppíng? :O :O :O Babalacii tre' sa se lase de fumat in macsim 1 an ca sa aiba geniul bani de studii in Strainezia...

  RăspundețiȘtergere
 3. Ia-o pe rand, mai intai fumatul (vezi daca tine, cunosc cazuri care s-au reapucat chiar dupa ani buni de abstinenta) si mai apoi bautura. Un pahar de vin pe zi e sanatate curata! Nu mai vorbesc de bere, care este miracolul vietii (cum zice sotu'). Iar cand poftiti la un Messing dati de stire, stim cel mai bun Brauhaus din Düsseldorf.

  RăspundețiȘtergere