joi, 22 decembrie 2011

Citeva idei despre fericire.

Sper ca stiti ca si destinele personajelor literare sint la mila Domnului. Chiar in mai multe chipuri decit ale noastre, consumatorii de personaje si-ntimplari literare. Iar creatorul de-ntimplari si personaje literare e supus unui dublu destin, suferind si soarta personajelor sale. Dar exista si-un avantaj pentru el - intelege, de aici, ca nu e bine sa fii prea apropiat de propriile tale creatii, asa cum numai Creatorul poate-ntelege. Atita doar ca nu se si poate distanta suveran - asa cum numai Cel de Sus poate.
Daca ma-ntrebati pe mine, a-nchide o poveste e cum ai ingropa o mare iubire, poate chiar iubirea vietii tale. Dar de ce m-ati intreba? Si de ce va spun toate astea?
Poate pentru ca on revient toujours aux grands amours - credeti-ma!
***********************
Acest pasaj imi aminteste de munca mea intr-o mica firma, proiectam de dimineata pina seara tirziu, si chiar la sfirsit de saptamina tot felu de masini, bizdiganii, care se-nvirteau, gifiiau, faceau scandal, puneam in ele o particica din sufletu meu. Dupa ce treceau chinurile facerii, cind copilu era deja sanatos si vioi, lacomu de patron vindea masinile. Eram atit de trist, ca si cind m-as fi despartit de copilu meu, uneori vizitam, in timpu meu liber, clientii doar ca sa vad daca progeniturile mele mai sunt in viata. Ii intrebam de muncitori, cum functioneaza dracovenia, eram fericit sa aud de bine.
*******************
Am primit deja un cadou de Craciun, poate unu din cele mai frumoase cadouri, o carte, scrisa de Inima rea, poate ati auzit de el, unu dintre cei mai remarcabili forumisti. Sunt mindru ca i-am cistigat prietenia.

Va recomand cartea cu caldura! Daca nu se vede bine-n poza, ISBN 978-973-7632-24-1

P.S Nu sunt autorizat sa dau informatii despre identitatea autorului, conteaza? E unu dintre noi, poate mai bun, sau..?

5 comentarii:

 1. Sa stapinesti in pace darul! Ceaciun fericit!

  RăspundețiȘtergere
 2. Profit de ocazie spre a va transmite tuturor, cu mic cu mare, cea mai sincera urare :
  La multi ani si la mai mare !
  Iar in rest, la fiecare,
  dupa varsta si... culoare,
  ce-si doreste cu ardoare !
  Doamne Ajuta !

  RăspundețiȘtergere
 3. My Christmas Gift for Transylvania!
  1. The political party: Partidul Transilvania Mare, http://partidultransilvania.tk
  2. The flag of Transylvania, the RGB flag
  3. The Anthem of Transylvania, http://www.youtube.com/watch?v=3FHdEL1V3YM

  RăspundețiȘtergere
 4. Craciun fericit!
  P.S. ma bucur sa aflu ca mult talentatul InimaRea a scos o carte. Putea sa o faca si doar publicandu-si postarile risipite pe forumuri si adunate pe hartie. Sper totusi ca ideile de fericire ale dumisale sa nu fie doar din spectrul ranchiunilor politice, ca asta a fost primul lucru la care m-am gandit citind titlul cartii sub pseudonimul literar atat de bine ales si stiindu-l mare amator de sarje politice. Si chiar de-o fi asa, tot l-as citi.

  RăspundețiȘtergere
 5. Am avut plăcerea a fi cadorisit de dl InimăRea, la premieră (ce bine-i să debutezi c-un lan de ghiocei în loc de păr!). Atunci l-am văzut in reality şi pe editor. Nu-l divulg: dacă-i produc ponos? Da'vă asigur că-i de la Timpu'(cultural) ieşean.
  Mie mi-a plăcut de ei. Reciproca mai rămîne de pritocit.

  RăspundețiȘtergere