miercuri, 31 august 2016

S-o luam la fuga

Din totdeauna mi-au placut competitiile, intrecerile, concurenta. E placut sa afli unde te gasesti in comparatie cu altii, asa cum si Fat Frumos, vrei in lupta dreapta sa ne luptam, sau in sabii sa ne taiem, chiar daca uneori ... dar sa nu anticipam.
Echipa din care am facut parte, sunt undeva mai in spate, daca vrea cineva sa ma recunoasca sunt cel mai brunet.

Desi sunt de ca. un an pensionar inca nu m-am obisnuit cu aceasta stare, si ma agit, fac de toate de la gradinarit, la ciclism, fotbal, scriu carti, fac chefuri,... cind am cu cine, asa ca m-am inscris si la o alergare.
Duisburg e unul din cele mai sarace orase germane, a avut o perioada infloritoare in perioada minunii economice germane, dar, odata cu inchiderea ultimului furnal, a vinderii ultimului cuptor chinezilor, a devenit chiar, pe ici pe colo, o infectie sociala.
Cartierul Maxloh, de ex., are o celebritate trista in Germania, e unul din cartierele in care nici politia nu are curajul sa intre dupa lasarea serii. Peste 60% e locuit de straini, se spune ca venirea romanilor si a bulgarilor, mai bruneti, in zona, a grabit caderea cartierului.

Dar, mai exista inca niste firme, se fac eforturi de a salva cite ceva si se organizeaza intreceri. Organizarea a fost exceptionala, am primit cite un cip lipit pe nr. de participare cu care se-nregistra timpul efectiv. Peste tot erau oameni de ordine, asistenta medicala, bauturi gratis, etc. Dupa cursa s-a transformat intr-o sarbatoate populara, cu muzica, mici si bere. A fost o zi caniculara, cum rar e pe aici, cursa trebuia sa aiba o lungime de 5800 metri, dar din motive de caldura, desi la ora 19 erau doar 30 de grade, a fost scurtata la 4250. Pt. mine a fost emotionant, m-am intilnit cu fosti colegi, fosta firma mi-a sponzorizat participarea.
Rezultate oficiale.
Am invins!

vineri, 26 august 2016

caldura mare

Undeva in Germania.. Caldura mare, 35 la umbra, am facut o cursa cu bicicleta si mi s-a facut o sete enorma. Pe malul lacului era o gradina, am comandat o bere, rece, aburinda, delicioasa, ca pe Milcov cu grabire am secat-o dintr-o sorbire. Am mai luat una, nici asta nu a fost rea, dar mi-a facut sete, asa ca am mai luat una, sau sa fi fost doua!? La o masa vecina am observat trei duoamne zvelte, se vedea ca erau straine, dar am inceput sa ma conversez cu ele, eram curios sa aflu cite ceva despre cultura lor. Mare a fost dezamagirea mea, dupa o juma de ora, cind chelnarita mi-a spus ca duoamnele sunt umbrele!

marți, 23 august 2016

Adeverinta

ce ma oftica actoru asta, o asemenea adeverinta nu mi-ar fi stricat nici mie!