sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Reglementarea circulatiei pietonilor si pietoanelor pe jos

Murtaflar (ageros) – Un proiect pilot din Martaflar poate fi in curind modelul unei revolutii europene, sau poate chiar mondiale, in toata lumea: in zonele pietonale din Murfatlar, a fost introdus primul sens giratoriu pt. pietoni si mai ales, pietoane. Se aprecieaza ca in acest fel se vor reduce ciocnirile intre pietoni (pietoane) cu peste 80%. De asemenea se vor miscora busoanele.
Poza cu sens giratoriu (arhiva)

Proiectul e urmarea unor studii „Pietonul pe jos, 2020“, conduse de prestigiosul Institut Movement of Being (IMB) din Liverpoola, finantate din fonduri europene. Manuscrisul, scris la masina, IMB, aflat in posesia redactiei, releveaza cresterea numarului accidentelor in zonele pietonale, cauzate in special de folosirea de catre seniori si senioare a carucioarelor de mina, cresterea numarului refugiatilor f. grabiti si, nu in ultimul rind, a pietoanelor neconcentrate atrase de vitrinele cu pret redus, urmarea crizei economice, mai ales in vinerea neagra cu solduri. (ne amintim, sold vine de la to sold). Sa nu uitam Smartphonurile... 
Surprinzator, in ciuda prejudecatilor, persoanele in stare de ebrietate nu provoaca accidente, deoarece betivii au un Dumnezeu al lor.

Primarul TB, 65, care doreste sa ramina anonim, un copil al orasului, specialist in circulatia si pe stg. si pe dr. nu poate retine una lacrima sul vizo si recita din Umbra lui Mircea, „Eu imi apar riul, ramul si mandatul!“.
Un cetatean, (61), Mardare Ion, cu domicilul in B-dul Revolutiilor, nr. 6, Bl B, Scara S, tel. 0040543986, sub adapostul anonimatului, declara ca e extrem de ingrijorat de cresterea numarului ciocnirilor de pietoni si pietoane, cu urmari uneori nedemne de o tara europeana, chiar cu curu-n sus ca se vede si Doamne iarta-ma, din cauza coruptiei, ca doar nu suntem unguri.
Doamna Frau intr-un moment
de respiro dupa tragicul accident
Primele rezultate ale proiectului sensului giratoriu sunt incurajatoare, desi, bineinteles, e necesar un timp de acomodare. Initiatorii proiectului regreta tragica intimplare a doamnei Frau, care din motive de ceata la mal s-a rotit trei zile si trei nopti fara sa reuseasca sa gaseasca iesirea, sucombind de ameteala la scarita.



Domnisoara Roberta, 24, roscata
Domnisoara Roberta, 24 de ani, de meserie, roscata, tel. 004021568932, a declarat reporterilor nostrii ca trotuarul e un spatiu vital pt. economie si considera ca ar trebui protejat de fortele imperialiste, cum a vazut dumneaei afara.
Chiar acum ne sosesc la redactie si alte detalii concludente din studiile de mai sus. Din economie de timp si de pixeli le vom prezenta tabelar:
-obligatia purtarii castilor, mai ales pe timp de iarna cind cad turturi, a tuturor platitorilor de impozite.
-Seniorii si minoritatiile sunt scutite de casti, ungurilor le sunt interzise.
-obligatia mersului pe dreapta, salutata de Institutul de Cercetari Anticomuniste
Urmeaza stiri scurte, reactii, vorbe:
Asociatia de protectie a copilului si-a exprimat ingrijoarea fata de scaderea masiva a numarului de copii ai strazii, dupa cum se vede in imagine, si a propus ridicarea limitei majoratului de la 18 la 28 de ani, la barbati, si de la 18 la 35 de ani la femei, sau invers.
Vier Pfoten a atras atentia in mod categoric, ca sensul giroscopic este un stres enorm pt. catelusi si mai ales pisici, considerind ca trebuie introdusa prioritatea celor cu patru picioare=buni, doua picioare=rai.
Delegatia germana, condusa de domnul Hassan Ahmed, vizibil emotionat, lucru neobisnuit racelii traditionale germane, a declarat, redau textual, „Noi Deutsche frate la popor roman cu codru“.
Doamna suedeza Ioana-Letitia Johanssen a salutat initiativa si va propune guvernului introducerea sensului giratoriu la granitele europene, cu folosirea fortei centrifuge europene si a acceleratiei coriolis germane.

Nota, eventuala potriveala cu persoane, organizatii si muieri reale e absolut intimplatoare, telefonul domnisoarei Roberta a fost schimbat de redactie la insistentele dumneaei, deoarece nu mai are termine frei, de altfel textul a fost inspirat din Der Postillon, Revista nemteasca de ris, care arata ca si nemtii fac haz de necaz

Politist ranit la cap, cu singe, accidentat inainte de introducerea sensului giroscopic

Politist arestind un pieton intre doua virste, dupa introducerea sensului giratoriu ,care n-a semnalizat la schimbarea sensului de mers, deoarece avea miinile in catuse.

Update:
Eram gata, gata sa-mpachetam carul de reportaj in sacose si l-am remarcat pe celebrul constructor de avioane, domnul Neamtu tiganu, nu putem pierde ocazia de a-i lua un interviu:
Reporter: Domnule Neamtu tiganu, suntem mindrii ca va aflati printre noi, cum vedeti evenimentele din Murfatlar, din perspectiva d-voastra?
Neamtu tiganu: ma bucur ca-mi puneti asemenea intrebare, nimeni nu m-a intrebat asa ceva, as incepe in a va spune ca am facut liceul la Ion Creanga, pe vremea cind era pe chei, si era, cred eu, in proportie de 50% frecventat de evrei. De atunci am o deosebita stima pt. pistruiate roscate. Atunci am aflat ca Eminescu nu a vazut niciodata marea. Eu, un baiat sarac de la mahala, m-am hotarit sa-l razbun. Am plecat cu nasu si astfel am descoperit si licoarea Murfatlar, la sticla de 9,5 lei. Imi amintesc, (aici, D-l NT se uita sagalnic) ca unii il beau cu pepsi. 
Reporter: Si astazi, cum vedeti astazi aceste intimplari?
N.T. Ca constructor de avioane si chiar de trenuri de mare viteza pot spune ca am trecut la Brunello de Montalcino si chiar la Lacrima Cristi del Vezuvio.
R: Ce va spune sensul giratoriu?
N.T. Ca constructor de avioane si de trenuri de mare viteza cred ca limitarea sensului la doar doua dimensiuni e anacronica, viziunea mea tinde catre a treia sau chiar a patra dimensiune.

Domnule Neamtu Tiganu, va multumim pt. amabilitate!

Neamtu Tiganu: Ca constructor de avioane si de trenuri de mare viteza, va spun ca mi-a facut o mare placere si ca patria, pamintul stramosesc l-am purtat in piept.

Domnul Neamtu Tiganu se ridica tinereste, isi goleste paharul, fara sa-si faca simtita virsta, o silueta eleganta, plina de gratie dar si hotarire barbateasca, se-ndeparteaza in zare, cu privirea ascutita spre cer, cerul care a fost masa lui de lucru, cerul care ne asteapta pe toti. 
In acest timp circulatia in sens giratoriu merge admirabil, e pur si move.

7 comentarii:

  1. Si cu meeting-ul pentru composite cum ramane acum?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vin si compositele, dar de abia prin Martie, tine-ti computerele deschise!

      Ștergere
  2. Pina atunci si pina incep culturile de anul asta in gradinile din DE, pentru actiunea de cultivare literara:

    Vlad Musatescu: De-a baba oarba
    Vlad Musatescu: De-A Puia-Gaia
    Vlad Musatescu: Extravagantul Conan Doi

    Când nu beau bere, citesc: De-a baba oarba | Andrei Ionita
    http://aionita.eu/extravagantul-conan-doi.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, cred ca am citit-o in tinerete, pe vremea aia, aveam un stand de carte la institut, ca sa cumperi o asemenea carte trebuia sa cumperi si lucrarile congresului, sau daca vroiai Sogunul o carte prostuta, dar care a avut mare succes pe atunci, trebuia sa iei si aia cu Omagii.

      Celebrul nu dam mici fara bere, mai apoi nu mai dadea nici mici nici bere ci doar friptura de legume cu chiftele de peste.

      Ștergere
  3. Da, si eu am citit 1-2 din cartile lui Vlad tot in tinerete ca student, dar Vlad Musatescu ca si comunismul a trait destul ca sa vada mai multe congrese si sa produca romanele associate - asa s-au vindut bine amindoua. Sunt cred 7-8 titluri in colectia lui. El am pe toate in format PDF; o sa le citesc cind voi iesi la pensie (de la aceeasi firma cu inventatori romani).
    Acum vine vremea de gradinarit, incep iar cu rosiile si ardeii si Kompost-ul facut peste "iarna" asta, ca poate vara o sa fie ca anul trecut, asa cum nu s-a mai vazut pe la nemti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai grije ca la pensie se mai schimba gusturile, unoeri lucruri caremi-au placut la nebunie la tinerete acum mi se par prostii, doar gusturile la muieri ramin... da fara mare folos.

      Ștergere
    2. Un kurvar, ce să mai vorbim.

      Ștergere

comentati