luni, 8 iulie 2024

Pe drum!

 

Din nou la drum, ca asa-i sta bine calatorului. La revedere Timisoara, a fost frumos la tine, sper sa ne mai revedem.

Impachetam urgent, am avut parcare subterana si nu a trebuit sa golim masina. Dupa vreo 50 de km colega de camera, care statea in dreapta mea, pe locu mortului, tipa de parca ar fi muscat-o o viespe. Bijuteriiile! Si-a adus aminte ca a uitat bijuteriile intr-un dulap, vorba vine bijuterii, niste... nu spun. Un telefon la hotel si s-a rezolvat, au fost gasite si vor fi trimise prin curier, lucru care s-a intimplat rapid. Multumesc!

Pina la Sibiu autostrada, chiar infricosatoare, la un moment dat eram singurii. Si cind te gindesti cit s-a dorit asa ceva si acum nu prea circula nimeni.

Intram pe Valea Oltului. Pin-aici ne-a fost, blocaj, ne maninca doua ore. In multe tari exista un program radio care anunta traficul. In Ge exista TMC care intrerupe radioul si-ti da informatii despre trafic. In Romania nu exista asa ceva, pacat!

Opresc si-i golesc unei sibiene cosurile cu brinza, si d-aia, si d-aia, chiar si in coaje de brad.

Cu ani in urma fuseseram la Caciulata si am mincat odata, de doua ori, la Coziana, un mic restaurant, de neobservat, chiar linga blocurile alea mari cu tratament. Mi-a placut atit de mult, incit am uitat ca sunt casatorit si am mers la bucatarie unde am cerut-o pe bucatareasa de nevasta. M-a refuzat, ca era maritata cu-n cioban, din ala, stiti d-voastra! Acum zice ca m-ar fi recunoscut, nu sunt prea sigur, ca m-am mai schimbat un pic. Oricum, nu a uitat sa gateasca. Delicios! Recomand! Nu am mai cerut-o de nevasta, poate la intoarcere.

Luam Dealul Negru in roti, imi plac serpentinele, e prima data cind fac dealul cu o masina puternica.

Navigatia ma zapaceste pe linia de centura din sudul Bucurestiului. Opresc undeva unde e un mare grup cu tricouri pe care scrie ceva despre un primar. Intreb de drum in cea mai neaosa romaneasca, mi se raspunde in engleza, vazuse nr german al masinii!

Cap compas spre cea mai iubita sora a mea, de altfel am numai una. Ii spusesem sa nu taie porcul si vitelul, ca tin dieta. De altfel unii au observat deja ca burtica o ia la vale. Imi va pregati ciorba de loboda, acrita cu corcoduse. Mi se pare ca si asta e prea mult. Ii propun sa ma astepte cu piine si sare, ba nu, fara piine, ca ingrase.

Asa ca ajungem cu bine si ma intimpina intr-adevar cu sare, da din aia proaspata, din Himalaia.



 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentati