vineri, 28 iunie 2024

Am votat

 

Desigur o expeditie asa de lunga trebuie bine pregatita. Si pe vremuri cind mergeam in delegatii mai lungi, imi faceam cu multa sirguinta intii, datoria de sot. Asa si acum, am avut grija sa-mi procur documentele de votat prin coresponenta, pt a-mi indeplini datoria de cetatean european.

M-am bucurat mult sa vad ca au iesit ai nostri, desi unii vorbeau de mari schimbari, cum ca electoratul a luat-o razna, era chiar panica, se vorbea de nazism, radicali, liberschimbisti.

Dar iata ca a fost bine. Un grup de mari specialisti romani, Alin Mituța, Răzvan Petri, Vlad Adamescu, ne invata ca EU are noi prioritati “este de așteptat ca noile priorități să fie reorientate în următorii 5 ani, iar cele care vor căpăta un profil politic mai accentuat vor fi cel mai probabil competitivitatea, apărarea și extinderea Uniunii.” De asemenea ni se spune ca “bugetul pe 7 ani al UE este de aproximativ 1100 de miliarde“.

Imi imaginez ca noii europarlamentari inca nu au ajuns sa-si despacheteze chilotii, deci, ma intreb cind au ajuns sa elaboreze noi prioritati si sa aprobe bugetul?

Din presa germana aflu insa ca joi seara s-au intilnit la cina, in Bruxelles, ghici cine vine la cina?, aproape toti sefii si au ales-o deja pe Ursula, pe inca o muiere estnica si pe un portughez. Sincer vorbind eu nu stiam ca am votat-o pe Ursula, poate voi.

La cina s-a servit, o supa de vara, filet de peste Solea Solea, (Seezunge), un fel de calcan, prajitura nectarina-rozmarin. Seezunge nu are oase, ca tare ar fi fost periculos sa-i ramina vreunui sef un os in git. Nu se stie ce s-a baut. Mi se pare ca a fost un meniu corect politic, fara vaca, fara porc, (ce ar fi zis musulmanii), desi pestele e totusi cumva periculos. Ma astept ca acest meniu sa devina obligatoriu in cantine si in restaurante, il vom numi Ursula.

Singura care a avut cojones a fost italianca Meloni, care a bombanit un pic, impreuna cu Orban. Scholz al nostru a spus ca sunt oameni buni!

Mai aflu ca Draghi, asta e unu mare de tot, a salvat si economia Italiei, pregateste un raport genial, in care se va stabili planul de dezvoltare economica minunata a Europei.

Ma bucur mult sa aflu toate acestea, ma intreb insa de ce oare am mai votat? Si pe cine!?


Viespi

 

Va imaginati in ce hal arata gradina mea dupa cele cinci saptamini jumate de hoinareala? Jungla e nimic. Mai ales ca a plouat, a plouat, a plouat si a fost si frig. Spre uimirea mea am sperante sa salvez niste rosii, daca ma va ajuta incalzirea globala, ca deja, dupa trei zile de putina caldura, a inceput sa dea cu frig.

Deci m-am pus pe treaba, dar am fost intrerupt de o viespe care m-a intepat intre degetele miinii stingi, bine ca nu a fost intre degetele mari de la picioare. Desi am aplicat metodele traditionale, frecat cu sare si cu ceapa, mina a inceput sa se umfle pina la cot, ca nici camasa nu mai puteam s-o imbrac.

Culmea e ca, insufletit de ginduri ecologice, am construit chiar un hotel de insecte cu tot tacimul, sufragerie, camere, baie, instalar spre sud. Se pare ca unele au fost nemultumite si drept urmare m-au intepat, ca nici o fapta buna nu ramine nepedepsita.

Fusei si la urgenta unde mi-au facut injectii si mi-au dat cu creme.

Am impresia ca si-au facut un cuib in alta parte si, conform legii nu am voie sa le distrug, ca sunt sub protectia, ci trebuie sa obtin o aprobare si sa vina niste specialisti care trebuiesc platiti si costa intre 150-250 Euroi.

Nu pun poze deoarece stiu ca pe aici sunt persoane sensibile si nu pot vedea grozavia.

joi, 27 iunie 2024

EM

 

Tineti computerele si telefoanele deschise. Incep relatarea celor 5 saptamini petrecute pe drumuri europene. Voi incepe cu sfirsitul. Cu calificarea Romaniei la EM. Mi-a facut o imensa bucurie. Multi ani pierdusem contactul cu fotbalul romanesc. De altfel f multi vorbeau f negativ de acesta. Acum au reusit ceva.

Parerea mea e ca baietii sunt un pic coplesiti, mai toti vin de la echipe f modeste si sunt f timorati sa fie fata in fata cu titani ai fotbalului mare. De aceea si bilbiielile din unele faze. M-au deranjat f tare greselile elementare din unele faze, prea multe, mult prea multe psase simple gresite si asta dupa ce au luptat din greu sa cistige balonul. Cu Ucraina au fost mai deschisi tocmai ca nu aveau in fata mari vedete. Imi amintesc cit de timorat eram si eu cind lucram la Increst si aveam in fata reprezentanti de la mari firme mondiale.

Dintre jucatori mi-a placut mult Ratiu care are stofa de mare fotbalist. Nici Nita nu e rau, chiar f bun. Hagi mi se par eun f bun, elegant jucator, cred ca e timorat de numele ce-l poarta si de asteptarile de la el. Imi imaginez ca daca ar ajunge pe miinile unui mare antrenor, gen Gladiola, ar putea sa faca mari progrese.

Iata ca sunt si eu mindru ca sunt roman, atentie e doar o gluma, nu o luati in serios!

Suporterii romani au facut o figura f frumoasa, presa germana vorbeste laudativ la adresa lor. Bravo!

Mulu succes in continuare!



marți, 25 iunie 2024

Lucian

 Am lipsit cinci saptamini si nimeni nu mi-a simtit absenta, nimeni nu a intrebat daca mai sunt pe aceasta lume.

S-au intimplat multe in acest timp, alegeri, fotbal, excursii dar din nefericire si o mare tragedie. A disparut un f bun prieten. Nu voi incepe sa spun cit de bun sot si tata a fost, sau cit de mare muzician, ci cit de mult imi lipseste.
Moartea e pur si simplu absurda, nu crezi ca poate fi adevarat ca cineva cu care te intilnesti, vorbesti, petreci, deodata dispare, pur si simplu dispare. De abia iesise la pensie, avea mari planuri, chiar ceva deosebit, dupa ce cintase o viata la vioara, in posturi mari de prima vioara, se apucase sa construiasca o vioara, dupa documente vechi. Chiar se intorsese din excursii de studii, la Reghin, sau la Cremona.
Dumnezeu sa te odihneasca Lucian.

Caldura mare, mon cher