luni, 13 mai 2024

Despre chiftele

 

Voua va plac chiftelele? Chiftelele facute de nefasta-mea? Habar nu aveti cit de bune sunt. Imi curge apa-n gura de cind le aud sfiriind in tigaie si le vad umflindu-se ca niste ingimfate ce sunt. Dar au dreptate sa se infoiasca, sunt bune, tare bune si cu un picut de usturoi si cu ceva verdeata si cu mai stiu eu ce se baga-n ele. De-as fi poet sau compozitor as scrie un imn al chiftelei.

Numa ca are si parti ascunse extrem de rele. De exemplu intr-o zi m-am sculat dis de dimineata cu dor de munca si cind sa ma-mbrac am observat ca mi-a crescut burta. Am fost socat, eu am fost o viata intreaga slabanog, chiar mi se spunea ca e bine ca am piele ca altfel mi s-ar imprastia oasele si deodata...

M-am apucat sa studiez burtile. Exista burta rotunda si tare, cam asa e a mea, cum se spunea la gravide, va fi un baietas. Burta mea e atit de tare ca ai zice ca e muschi, poti sa spargi chiar un purice pe ea. Dezavantajul burtii tari e ca nu stau pantalonii pe ea oricit i-ai stringe de tare, tot aluneca. Burta moale e mai comoda pt ca poti baga cureaua intre pliurile de grasime si e fixata perfect.

Dar m-am hotarit sa slabesc, lucru extrem de greu mai ales ca voi merge in curind in Romania. Unii chiar si-au manifestat bucuria de a ne vedea si desigur vor gati ceva bun. Le-am spus insa ca eu nu vreau sa mai maninc niciodata, asa ca-i rog sa ma astepte doar cu piine cu sare, dar si piinea ingrase asa ca mai bine numai sare, da nu de Himalaia, ci de Ocnele Mari.