miercuri, 2 octombrie 2024

Grecia 3

M-am sculat cu un pronunțat sentiment ca e o zi în care voi face o faptă bună. Am mers la plaje si m-am uitat atent in jur, gata să intervin. Imi imaginam ca o sirenă s-ar îneca, sau va eșua un vapor, sau un avion, Doamne fereste.
Cum stăteam eu asa, trece o bunaciune pe care era cit p-aci sa n-o observ. Am privit-o doar cu coada ochiului si bine am făcut, ca intr-o secunda a alunecat pe o piatră udă si a cazut in cur. Am sărit ca o pantera, v-am spus că eram încordat și am reușit s-o prind si s-o ridic, în aplauzele întregii plaji.
Am incercat s-o frectionez pe buci pt ca asa se înlătură pericolul de hematoane. Spre surprinderea mea s-a uitat urît, a bolborosit ceva intr-o limba necunoscută, am aflat ca era ardeleancă din Caucaz.Mai multe grase m-au privit cu dispreț, în timp ce domnii cu invidie.
Nasoală e ca si nefasta a vazut faza si a promis să nu mai vorbească în viața ei cu mine.
E ultima dată cînd mai fac fapte bune.

Totusi ca s-o împac am invitat-o la o seara grecească, unde s-a si dansat. Hora internațională mi-a sugerat Uniunea Europeană, unu hais si altu cea, cei cu două picioare stingi dominind adunarea.



 

marți, 1 octombrie 2024

Grecia 2

 soția are un instinct f pronunțat de mama, bunica, cloșca. De cînd a plecat copilul de acasă si, mai ales, de cînd s-a făcut nepoata domnișoara am rămas singurul către care se-îndreaptă grija si educatia. Cu ocazia asta s-a descoperit că am mari carențe care trebuiesc corectate continuu, în fiecare moment. Chiar si la plaje am indicatii precise cum sa stau, pe unde sa intru in apa, sunt valuri, pietre, curenți. Indicatiile au atras atenția cuiva care a întrebat în germană ce limba vorbim.

I-am raspuns în germană ca vorbim lb romana, o lb f veche din care s-au format multe alte limbi precum latina, greaca veche si altele.
Ne-am pus pe conversatie si s-a plîns că Germaniei ii merge rau din cauza americanilor care au subjugat Germania. Apoi i-am înjurat impreuna pe verzi. Eu i-am povestit de bisericile nemtesti fortificate din Transilvania.
Nefasta si-a consumat cuvintele cu o româncă din Moldova (Basarabia) al cărei bărbat nu spunea nimic ca vorbea prost românește. Nu se stie despre ce au vorbit dar au rămas bune prietene.
Eu am făcut un duș.