duminică, 21 iulie 2024

Nicote

 

Suntem din nou in Bucuresti. Ne trezim f obositi, in ciuda energiei pozitive primite la manastire si pestera. Nici energia pozitiva nu mai e ce era odata, de ex. peste noapte nu am simtit nimic. Nu va ginditi la prostii! De altfel suntem deja pe peste trei saptamini pe drumuri si fiecare zi a fost destul de intensiva. Ne hotarim ca azi sa ne lingem ranile. De fapt a inceput canicula. Ca orice pensionar, ma scol f devreme si ma duc la toaleta cu telefonul in mina. Cred ca 90% din posesorii de Smart Phone citesc stirile de dimineata pe tron.

Vad un whatsapp de la Nicote, suntem invitati la micul dejun la ei, nu stau departe, ni se ofera ciorba de burta, ciorba la care a muncit toata noaptea. Asa ceva nu poate fi refuzat.

Cu Nicote am fost coleg de liceu si de facultate si de echipa de fotbal si de bridge. Juca extrema dreapta, ii placea sa fie lansat. Era plin de multe talente. De ex. cinta f bine la chitara si mai mult decit atit compunea singur anumite melodii, sau scria versurile original. In studentie, si chiar mai tirziu, am profitat cu totii de acest talent al lui formind un fel de “formatii” artistice si ne produceam pe te miri unde. Nu de putine ori eram cinstiti de poporul dornic de distractii cu cite o bere, un mic, sau chiar cazari pe la cabane. Bineinteles ca in jurul nostru roiau si multe fete insetate de cultura. Ma includ si eu in aceste formatii desi, inafara faptului ca stiam textele, aportul meu muzical era mai degraba daunator, fiind complet lipsit de ureche, fapt care mi-a facut o copilarie nefericita, deoarece nu eram primit la cor.

Unul din cele mai mari succese era Rica fante de Obor, dupa Miron Radu Paraschivescu

Poci, tu vântule, să treci,

că focul lor n-o să-l seci

și nici lacrămile lor

după Rică din Obor!

Îl făceau toți zurbagiu,

dar altul ca el nu știu:

ăl mai prima barbugiu,

cuțitar, caramangiu,

ca un fante de spatiu.

Că nu era nici o fată

de el neamurezată,

nici nevastă cu bărbat

să nu-l fi râvnit la pat.

Și-avea ochii de migdale

de cătau la el cu jale,

și-avea ghiersul cântător

de cătau la el cu dor,

Rică - fante de Obor.

Cindva s-a dovedit ca nici gatitul nu-i e strain, ci din contra, bate multe gospodine. Dar si o urmasa a lui, fata cea mare, e plina de acest talent, chiar l-a depasit.


Multe multumiri! A fost o dupa-amiaza extrem de placuta. Sanatate!

Spre seara vreau sa vad meciul, dar... povestesc miine, ca ma cuprinde o lipsa de energie...

4 comentarii:

  1. Iar mancare Dom Neamtu?

    Se duce Scufita Rosie la bunica prin padure cu cosuletul plin de mancare. Apare lupul dintr-un tufis; acum te mananc scufita.
    DA da da, mancare mancare si iar mancare, nimeni nu mai violeaza zilele astea.😊

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca n-ati fi cine sunteti, nu as adresa intrebarea urmatoare. Va rog sa ma lamuriti:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Area_rule

    O notiune mai greu de ingurgitat pentru mine.

    RăspundețiȘtergere

comentati