sâmbătă, 20 august 2022

Efectele nedorite ale modificarii constantelor

Uneori, ca pensionar, nu prea am ce face. De aceea m-am hotarit sa slabesc, sa-mi ocup timpul cu ceva. Ma cam ingrasasem, de altfel, ca ajunsesem sa merg doar in papuci fara sireturi, stiti cit de greu e sa legi sireturile. Chiar am reusit citeva kile, mai putine decit imi doream. Am citit ca secretul e sa nu maninci seara si ma tin consecvent de asta. Acum vreo doua zile m-am cintarit seara, inainte de TV, eu ma uit la TV numai seara. Aveam 85,3. La TV am mincat cu nefasta o punga de floricele, din aia la microunde. Punga cintareste 90 de grame si are 364 kcal. Dimineata mi-am facut toaleta, m-am spalat cu f putina apa, ca trebuie sa economisim, si m-am cintarit din nou, 86,5. Cum draqu?

Adica am mincat 45 de grame, juma din 90 a mincat dinsa, si m-am ingrasat cu un kil doua sute!?
Cred ca scoala comunista ne-a inselat cu chestiile alea cu conservarea energiei, cu vasele comunicante, cu legea atractiei universale, cu acidul ribonucleic si exista precis si altceva, care nu au vrut sa ne spuna. M-am gindit ca o fi ceva legat de flux si reflux, in definitiv apa e atrasa, uneori, zeci de metri, de ce nu ne-ar atrage si pe noi, mai ales ca si noi suntem 90% apa, aproape ca si castravetele? Mai departe am citit ca pamintul se invirte mai incet, sau mai repede, dupa cum ii vine lui, ca ziua se scurteaza si deci, desi ai o anumita virsta, totusi esti mai tinar daca ziua e mai scurta, nu? Asta daca pamintul ar fi o sfera, dar daca e totusi o farfurie? Am mai auzit ca chiar acum sunt niste explozii nasoale in soare, al draqu Putin, si si astea pot influenta ceva.
Am mai invatat ca G=mg, unde m=masa, iar g e acceleratia gravitationala. Unii confunda g mic, cu punctul G mare, de la femei. Sunt aproape sigur ca asta e cauza, g-ul variaza seara si dimineata. De aceea as recomanda sa mergi la cumparaturi seara, intrucit obtii mai multa marfa pt aceeasi bani, deoarece cintarul arata mai putin. Dar de ce variaza? Pai in ziua de azi nici constantele nu mai sunt ce erau odata, totul e variabil si donna e mobile.
Dar grija mea cea mai mare e ca slabind mi-a ramas mic chimirul, de abia l-am cumparat. La chimir e important perimetrul de la burta, desi unii poarta chimirul pe solduri, precum pistolarii, altii chiar pe burta.



3 comentarii:

  1. Floricelele(popcorn) sunt sarate. Sarea duce la retentia de apa in organism.

    Chimirul e borseta? Sau o curea mai lata cu portofel incorporat ? Si cum sa ramana mic ? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E chimir adevarat, de piele si cu lupul dac. Am gresit, nu mic mi-a ramas, ci mare.

      Ștergere
  2. https://3whever.wordpress.com/2022/08/18/priveste-ma-n-versuri-4/comment-page-1/#comment-124

    nostim

    RăspundețiȘtergere

comentati