miercuri, 11 mai 2016

Parla Giorgio, parla

un bun prieten, foarte bun ing. de avioane, care mai tirziu i-a salvat pe italieni la Aermachi, a muncit citva timp ca zidar, in Italia, la renovarea bisericilor. Prietenul meu nu era prea vorbaret, chiar ii scoteai vorbele cu forcepsul. Cum era el cocotat pe schele ii zice Antonio, partenerul lui de munca, parla Giorgio, parla, sau fluiera, sau canta! Numai asa stiu unde esti, doar asa stiu ca esti bine!

Am vizitat odata Murano, acolo unde se fac sticlele alea colorate, in toata sala sunau arii din opere, se stimula inspiratia.

Asa fac si eu, mai dau un semn de viata, ca acum e chiar vara si ma cheama pamintul.

Azi face nefasta o ciorba de loboda din gradina ursului.


Foto ghicitoare, ce sunt aceste flori?

13 comentarii:

  1. Tiiii, ce culoare o sa aiba ciorba aia!
    Baga si o cinzeaza cu tuica de pruna invechita la butoi, ca sa intregesti paleta de culori.
    Mai bio/eco nici ca se poate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. loboda mea e cea mai eco loboda posibila, este extrem de apreciata de melci, melci nemti extrem de hulpavi, dar niste betivi, meclii se prind cu capcane, niste cutiute in care se pune bere, melcii beau ca porcii, se-mbata si mor de beti!

      dar nu ai raspuns la ghicitoare, ce sunt floricelele alea? Un ajutor, e ceva cu ursu, nu berea, ci ursu, ursu.

      Ștergere
    2. Mierea ursului?

      Ștergere
    3. mai ai doua incercari, inca un ajutor, usturoi..

      Ștergere
    4. e larg raspindita-n Ro, da nu prea stiu unii..

      Ștergere
  2. Larga raspandita in romania e Lamium Purpureum, cunoscuta de catre ingineri ca si "aia" a tzigancii (din pacate, cunostintzele se opersc doar la botanica, partile anatomice ramanand complet necunoscute)

    Ce e la dumneavoastra in poza, alium ursinum sau leurda pe romaneste - mai putin interesant :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bingo, leurda pe romaneste, Bärlauch pe nemteste, delicioasa, niste retete de vis, pe aici e exorbitant de scumpa...

      Ce e "aia" a tigancii si la ce foloseste, e buna la gilci?

      Ștergere
    2. E buna, se mananca primavara, sotata cu unt, voiam sa pun un link explicit (sa nu scriu eu explicit cuvantul "ala", sa fac ca si la doctorat copy paste la linkul cu "aia"_tzigancii, dar nu ma lasa sa postez cred ca e ceva filtru :)

      succes la gradinarit domnu' inginer
      si faceti si dumneavoastra ca si giorgio, si ca si sputnikul, si mai scrieti :)

      Ștergere
    3. am fost zilele trecute prin sudul germaniei, am facut o pauza la o parcare si ce sa vezi, printre copaci o mare de leurda, nu m-am putut abtine, desi se spune ca atunci cind deja e inflorit, nu mai sunt bune, totusi am umplut porbagajul. Am facut pesto, tocate marunt cu sare si ulei de masline. Am zis ca am toata vara dar am avut musafiri si s-a dus jumate.

      Ștergere
  3. In romania in loc de "parla giorgio parla" se spune "a face ca sputnikul", adica bip bip bip doar sa stie capitalistii aia rai ca ai trecut pe deasupra lor, fara sa fii in stare sa faci altceva decat bip bip bip, Giorgio al dumneavoastra inteleg ca si repara turla bisericii nu doar vorbea canta si fluiera :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tocma aici e spilu, el repara, dar nu cinta... cum se zice fa bine si vorbeste despre asta!

      Ștergere
  4. Parla, domnu' injiner, parla
    adica mai scrie de IAR-uri
    Si ca sa citim mai cu placere, cand scrieti de exemplu de fuselajul posterior la iar93, scrieti si de posteriorul desenatoarei Nutzi sau cum o chema pe doamna care tragea in tush (schitzele de la) ingineri

    RăspundețiȘtergere
  5. scriu anony, scriu mult, poate prea mult si despre posterioare si despre anterioare, scriu o carte. Dar scriu si sterg, e ca mesterul Manole, cred ca trebuie sa-mi zidesc nefasta. Poate ar trebui sa ma bage la inchisoare am auzit ca acolo iti vine inspiratia.

    RăspundețiȘtergere