duminică, 16 iulie 2017

Cum sa salvam planeta?`Mai putini copii

Pentru reducerea incalzirii globale se fac eforturi enorme. Oamenii din tarile dezvoltate emit mult mai mult codoi decit cei din tarile in dezvoltare, mai ales prin multele zboruri.


Dar se pune intrebarea care e metoda cea mai buna de a economisi codoi?
Oamenii de stiinta Seth Wynes de la Universität Lund, Schweden, si  Kimberly Nicholas de la University of British Columbia im kanadischen Vancouver au facut studii importante pe aceasta tema.
Metodele preferate sunt:
-renuntarea la auto
-renuntarea la zbor
-alimentare vegetariana
-renuntarea la copii
In revista ters se spune ca daca o familie americana renunta sa aduca pe lume un copil, economiseste la fel de mult ca 684 de adolescenti care recicla toate produsele, intreaga viata.
Un copil mai putin reduce 58,6 tone de codoi pe an, fara sa mai punem si alte otravuri ca metan etc. Renuntarea la auto reduce emisia cu doar 2,4 tone anual, in timp ce reciclarea aduce 0,2 tone.
Un american emite 16,4 tone codoi, in timp ce un cetatean european doar 6,7 
Separe insa ca si tehnologia insasi de a concepe copii emite codoi, insa savantii s-au jenat sa numeasca cifre, mai ales ca sunt mari diferente de la om la om, unul gifiie mai mult, alta mai putin.

2 comentarii:

  1. Fara a neglija efectul benefic, prin mai putine baligi, al raririi vacilor, nu putem sa nu observam ca speranta de supravietuire a omenirii vine, paradoxal, din generalizarea familiilor de homosexuali.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu unul n-am copii, nu ca n-as avea deloc, pt ca am 3 miliarde, dar is micuti micuti rau de tot, de se vad doar cu micro-scopul !!! :)))))))

    azi te cunoscui si eu, mai Neamtule !!! nu-i rau

    Cu stima AD

    RăspundețiȘtergere

comentati