joi, 23 februarie 2012

Cum am devenit neamt civilizat!

De cind am emigrat in urma cu mai bine de 20 de ani mi-am dorit sa devin neamt civilizat, am observat ca aceasta categorie e extrem de apreciata in lume, chiar si in USA. M-am bazat pe date statistice, incet, incet m-am apropiat de scop, am ajuns sa am un venit chiar ceva peste neamtu civilizat, am 1,4 copii, doua masini, fac trei concedii, da simteam ca totusi lipseste ceva. Neamtu civilizat sufera de o anumita boala, o boala specifica lui, o boala pe care nu o intilnesti in Asia, de ex. si f. rar in Ro. In acest sens eram oarecum mindru de radacinile mele romanesti.
Iata insa ca am devenit neamt civilizat pe neastepate, am capatat acea boala in forma ei cea mai civilizata, sa zic asa. E o boala vindecabila, se potriveste f. bine nemtilor, medicilor nemti, care pa undeva sunt totusi un fel de mecanici auto, la tratarea cu cutit a bolii sunt necesare extrem de multe scule si tot felu de aparate cu multe ecrane, care pipuie, bat tactu, camere minuscule de luat vederi, de la James Bond. Marturisesc ca m-am simtit extrem de civilizat cind m-am vazut conectat cu tot felu de tuburi, cabluri, bagate si scoate de peste tot, eram ca un fel de Robocop.
Sa stiti ca nu a fost usor sa devin neamt civilizat, din contra nu as dori nici dusmanilor sa treaca prin ce am trecut, da ma rog ce nu te omoara te-ntareste!

Sanatate la toata lumea si la prieteni si la dusmani!