Pages

vineri, 5 iulie 2024

Pe drum

 

Gata, v-am dus destul cu vorba, acum incep cu adevarat povestea calatoriei mele.

In sfirsit plecam. De data asta cu masina, vor urma peste 6000 de km. Nu mai imi place deloc cu avionul, a devenit mai inconfortabil decit calatoria cu RATA de la Adjud. S-au dus vremurile cind erai un fel de elita, chiar ti se zimbea, ti se ura zbor placut. Se servea coniac, chiar la zborurile de dimineata. Si stewardezele erau frumoase. Acum te cearta cu totii, la ghiseu mai ca nu te-njura, controlul la bagaje e un supliciu, esti suspect si pt o pasta de dinti, stai cu pantalonii in vine... ca-ti scoate cureaua... Despre pasageri si mirosurile emise nu mai vorbesc.

Prima etapa fu prin Bayern, am sarbatorit o persoana, putem spune chiar o f apropiata persoana, sotie, mama, bunica care a implinit niste ani. Intr-un sat din profunzimea Bayernului, o sarbatoare de familie la un restaurant satesc cu preturi de Champs Elisee, dar un menu de lux. Dar e bine, chiar f bine. La multi ani!

Dupa doua-trei zile am pornit la drum. Austria, Ungaria. 

Austria se face remarcata prin multimea radarelor, saracul Waze se inrosise de avertismente, cred ca varul cancelarului are firma de radare. Te iau si din fata si din spate. Cica daca mergi prea repede sunt gata sa-ti confiste masina! Asa ca am trecut prin ei, nici macar pipi nu am facut, ca si pt asta vor bani.

Ungurii sunt mai smecheri, iti iau o avere pe vignetta, vreo 20 de euroi, pt o zi sau doua. Dar nu am avut de ales, chiar am dormit la ei o noapte. Dragut, curat, vreo suta de euroi. Am avut proasta inspiratie sa si maninc la ei.. execrabil.

S-a mers bine, fara blocaje, fara accidente. Mi-am propus sa fac etape scurte, max 5-600km. In tinerete faceam totul dintr-o bucata, ca n-aveam timp, acum desi timpul mi se scurteaza, am mai mult. 

Miine ajungem la Timisoara si apoi in toata tara.

Un comentariu:

  1. Cand aveam 25 de ani facem Berlin-Bacau in 36 de ore. Dormeam juma de ora in Miercure Ciuc cu motorul pornit. Vai ce vremuri...

    RăspundețiȘtergere

comentati