Pages

marți, 9 iulie 2024

1 decembrie

 Cind imi vizitez familia imi amintesc de copilarie, eram o familie mare, locuiam aproape unii de altii, ne vedeam des, copii, matusi, unchi, bunici. Acum, desi am ramas f putini, traim imprastiati prin lume, parca am fi evrei.

In 1 Decembrie, unde locuim acum, pt vreo trei zile, primul drum il fac cu bicicleta la mosu. De fapt e mai tinar decit mine. Vinde rosii la poarta, uneori chiar galbene, delicioase. Ne vedem odata pe an, dar suntem buni prieteni. Imi povesteste de familia lui, are o gradina mare si sera, locuieste cu maica-sa, am vazut-o odata, cred ca are o suta de ani. Baiatul si-a facut casa pe linga el, a lucrat, sau lucreaza in strainatate, nora lucreaza la stat, e ceva inspectoare. Mai vine un alt mos, tot ca mine, se cunosc, cumpara flori pt Florica, nu am aflat cine-i Florica, dar sa-i cumpere flori, la tara, unde toate curtile sunt pline cu flori?
Ziua urmatoare mergem la capitala, parcul Carol. Profit de interesul nepoatei pt tehnica si vizitam Muzeul National Tehnic Dimitrie Leonida. Bunicu il ducea pe fi-miu f des la acest muzeu. E un muzeu deosebit de interesant si f vechi. Ma uimeste ca a supravietuit. Felicitari.
Ma bucur sa vad si motorul care a echipat IAR 80, motor in dubla stea, cu peste 1000 CP. Are 14 cilindri, de doua ori cite 7, de altfel la motoarele in stea din motive de vibratii numarul de cilindrii e intotdeauna impar.
Recomand vizitarea muzeului, mai ales ca muzeul Aviatiei de la Baneasa e in renovare de citiva ani deja!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentati