Pages

duminică, 30 iunie 2024

Portocala mecanica si Olandezul zburator

 

Portocala mecanica si Olandezul zburator.

Multa lume se minuneaza cum de un popor atit de mic, precum olandezii, a reusit sa cucereasca o parte din lume. Ca intr-adevar astia sunt peste tot. Pe autostrazile germane apar invazii de masini cu numere galbene, masini care la ei acasa merg cu 100 pe autostrada, dar cum trec granita baga 180. De abia dupa ce vizitezi Olanda iti dai seama de ce. Pt simplul fapt ca Olanda e o tara extrem de urita si plictisitoare, o intindere presarata ici colo cu baltoace si tintari. Deci se explica de ce multi au vrut sa plece si Olandezul zburator chiar nu se mai intoarce.

Amsterdam, marea lor capitala, e un fief al drogurilor si curvelor, explicabil prin plicitiseala tarii.

Multa lume se minuneaza ca olandezii vorbesc limbi straine. Daca acestia ar fi auzit vreodata cum suna olandeza, ca un fel de germana gisgiita, vorbita de un betiv, dupa trei zile de bautura, in vint, ar intelege de ce nu-si vorbesc nici propria limba. Eu cred ca e si din cauza vintului, ca asta bate mai dihai decit securitatea, si d-aia au si pus peste tot mori de vint.

Traditia lor e sa poarte niste pantofi din lemn, am incercat si eu, frate, am facut bataturi dupa doua minute, nu-s mai misto opincile? Sunt f scumpe pt ca ei nu au paduri.

Olanda ar trebui sa fie condamnata, la Haga, ca-i aproape, pt crima impotriva umanitatii, deoarece au reusit sa scoata gustul din orice leguma, ei produc apa si o vind sub denumirea de rosii, vinete, ardei. De altfel la restaurantele lor nu ofera rosii, astea-s pt fraieri, ci un fel de peste prajit in mult ulei, la care adauga maioneza, ii zic Kibbeling, bleahh!

Dar ce legatura au toate astea cu fotbalul? Pai au, ca d-aia Olanda trebuie neaparat sa piarda, din toate motivele de mai sus si inca multe altele. Ca cea mai mare performanta a lor a fost flegma trasa de Rijkaart lui Rudi Völler, ca asa flegma nici in Ferentari nu vezi. Si-n definitiv in Portocala Mecanica era vorba de un criminal, nu cum sporovaiesc unii ziaristi de cine stie ce stiinta fotbalistica.

P.S Se confirma competenta mea in domeniul fotbalistic, Ratiu a fost selectionat de nemti pt echipa EM din preliminarii. Felicitari!

Hai Romania!




 

 

5 comentarii:

  1. Aici in Canada olandezilor li se spune daci. Sunt sate intregi de daci in Ontario. Daca vrei o treaba bine facuta prin jurul casei, recurgi la daci. Oameni muncitori. Am fost in Aruba ceva ani mai demult si am stat la un daci. L-am intrebat dece e atat de multa diaspora de daci si mi-a spus ca nu vor sa imparta proprietatile intre copii. Primul nascut ia totul. Ceilalti trebuie sa-si gaseasca singuri si pentru ca e o tara mica emigreaza. Sunt daci peste tot in lume mai dihai decat in Dacia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum am spus, au o tara de rahat si sunt obligati sa plece in lume. In rest, da, sunt harnici si fac treaba buna!

      Ștergere
  2. Au si defecte. Stiu din gura lor. Sunt extrem de zgarciti (mai mult decat nemtii) si caposi, incapatanati. Zgarcit e poate prea mult zis, mai bine spus, vechiul cuvant romanesc (turcesc), chibzuiti, dar la extrem. Am avut un electrician daci care avea si ferma, cultiva usturoi. In fiecare primavara aducea, culese cu mana, in pungi de hartie "scapes". Nu stiu cum se numesc in romana. Stiu doar ca-i rupeam si-i aruncam in Romania. Ei, el fiind daci, vindea punga cu 2$. Iaca om chibzuit.

    RăspundețiȘtergere
  3. https://www.reuters.com/world/europe/netherlands-start-f-16-deliveries-ukraine-soon-government-says-2024-07-01/

    Ai dracu Daci

    RăspundețiȘtergere
  4. Am retinut aspectul ca sabotii olandeji sint nasoli, iar opincile sirbesti sint misto. Dar sint f scumpe, pentru ca olandejii nu au paduri.

    RăspundețiȘtergere

comentati