luni, 5 iunie 2023

Cimpina

 La Cimpina suntem invitati de niste prieteni.

Bha, da multi prieteni ai tu, ar zice cineva, si nici macar nu esti parlamentar si nici prea bogat.

Da, am multi, f buni prieteni. Si ca vinul, cei mai buni sunt prietenii vechi. Prietenii mei sunt exceptii, sunt gata sa suporte sinceritatea, de multe ori nu e usor. Se spune ca numai adevaratii prieteni iti spun cand fata iti este murdara. Ahaha cite nu mi-au spus, dar nici eu nu m-am lasat! Sunt mindru de ei, si de mine, ca am asa ceva.

De exemplu, unu imi spune, bha ce urit esti, bosorog, mie imi sare tandara, tu vorbesti bha, ca si pt jobul de clopotar la Notre Dame ai fi fost considerat supracalificat, bha s-au dus vremurile cind purtai masca, copiii se sperie cind te vad. Puneti bha sapca si burca. Ca, cum spuneam, mie-mi place sinceritatea. S-a convins, la interventia nevestii, ca vorbeste prostii.

Sunt mindru si de dusmanii pe care-i am, la fel de buni, ii merit cu prisosinta. Ca numai prostii si excrocii nu au dusmani.

Aflu ca orasul Cimpina a avut cindva o mare aliura industriala, a fost locuit de specialisti din intreaga lume, atrasi de petrol. Acum e mai linistit, desi arata bine, peste tot case noi, frumoase, multe facute de “capsunari”.  Prietenii sunt un pic tristi. Au un ciine f batrin, care de abia se misca. Of, batrinetea!

Se pare ca virusul Covid a avut si o parte buna, a incurajat lucrul de acasa, fapt care-i face pe multi sa-si ia case pe linga Bucuresti.

Am vizitat muzeul Grigorescu, mic, dar impresionant. Nu stiam ca au fost pictate peste 300 de tablouri cu car cu boi. Muzeografa, f draguta si amabila, ne-a povestit multe lucruri interesante.

Am mai fost si la muzeul Iulia Hajdeu. Impresionata prietenia dintre marii oameni ai acelor timpuri. Impresionanta si apetenta pt transcedentalism, spiritism.

Am vizitat si Manastirea Cornu, ctitorita de prima sotie a lui Marin Preda. Minastirea a fost, in parte, construita de mesterul Manole, pe un versant care se prabuseste. Din fericire s-au gasit mijloace sa se intareasca flancul.

Trebuie neaparat sa vizitati Cornu, cu multimea de vile, care mai de care, ca Hollywood va ajunge mic copil.

Ati putea spune, aici sunt banii dumneavoastra!

Povestea e aproape gata, miine ultimul episod! Tineti computerele intredeschise.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentati