miercuri, 8 iulie 2020

Regulament

Preambul
Ma bucur ca s-au oferit citiva sa participe la cea mai mare aventura culturala a anului. Nu as vrea sa spun ca ei sunt cei mai buni, pe care mi i-am dorit, desi e adevarat. Mi-as fi dorit sa participe si persoane de culoare si, mai ales, persoane de gen. (NT eu as fi singura persona mai colorata)
Desigur, nemtii au invatat o multime de la noi, romanii, care traim pe aici, dar si noi am invatat ceva de la ei, sa-ncercam sa ne organizam. Pt nemti organizarea e totul, de... ei, oricum, nu prea stau bine cu creativitatea, ca noi, dar si noi putem incerca sa ne organizam, doar asa, putem face niste reguli, ca sa avem ce sa nu respectam.
Introducere
Dupa cum ati observat nu am stofa de sef, deci toate activitatiile care vor urma sunt absolut voluntare, deci regula de baza e: fiecare face ce vrea si cind vrea.
Proiectul va purta numele de Atelier de Creatie Culturala, Artistica, Populara si Democratica (ACCAPD), adica nu numai textele propuse de mine vor intra in editia finala a cartii, ci este dorit sa se introduca si alte texte, asumate sau nu. Parca mai bine ar fi Laborator, nu Atelier!
Procedura
1. Pt o mai usoara comunicare si transmitere de date se va putea folosi e-mailul meu avioane@gmx.de dar si alte mijloace de comunicare, messenger etc. sunt permise.
2. Fiecare va alege texte din Facebookul meu (repet nu e interzis, din contra, e chiar dorit sa apara si alti autori cu texte proprii, originale) si-mi va comunica de care text e vorba, prin indentificarea datei de publicare. Asta ca sa nu preia mai multi acelasi text.
3. Textul va fi prelucrat cum doreste fiecare, se permit chiar modificari adinci. Chiar daca n-am spus, repet, sunt permise, sau chiar dorite si preluarea unor comentarii misto. Desigur clipurile filmate si muzica vor fi mai greu de preluat si nu cred ca e constructiv sa bagam partitura. Poate s-ar putea povesti pe scurt, urmeaza un filmulet cu el si cu ea, cu barcuta, mare albastra si muzica..
4. Dupa prelucrare textul va fi trimis pe e-mail in format .doc. Cine doreste sa-i apara numele o poate face, cine nu, il poate da anonim.
5. Formatul scrisului va fi Times New Roman, marimea 12. Daca se doreste pot edita un template.
6. Formatul paginii, A5.
7. De preferat e folosirea Microsoft Word, dar nu e obligatoriu, se pot folosi si alte editoare de text. Dar obligatorie e folosirea diacriticelor.
8. Fotografiile vor fi alb negru, cele color ar scumpi considerabil productia. Cine introduce poze noi trebuie sa numeasca sursa, in cazul in care sunt preluate.
9. Numarul maxim de pagini 300.
10. Titlul initial propus a fost „Jurnal de Corona“. Parca nu mai imi place, astept alte propuneri.
11. Ca termen final al redactarii as propune 30 Septembrie 2020, pt a nu impiedica recoltarea strugurilor si a prunelor. Asta ar insemna ca am putea avea cartea de Craciun, s-o punem sub brad.
12. {paranteza mare: s-a vorbit de damigene [paranteza mica patrata: (tuica, vin), inchid paranteza mica patrata], sunt si acestea binevenite sub brad, inchid toate parantezele, si aia mare}
13. Pt inceput as propune un tiraj de 50 de exemplare.
14. Sa ne uram succes, ne asteapta A Long Hot Summer!
P.S Experienta de scriitor m-a invatat sa pun muzica atunci cind scriu, dar desigur muzica trebuie sa se potriveasca cu tema.
PPS In caz de canicula se recomanda bere rece.

9 comentarii:

  1. Tachineală Amicală.
    Ești tare băiețel, și nu ești singurul (la Voi):
    Totul se face NUMAI prin/de la „faci-buci” (face-book)
    [„ Fiecare va alege texte din Facebookul meu”].
    Toaășu, nu toți au (avem) {porcăria asta de} FeBe.
    Am înțeles, că-i simplu, vrei să faci un „book”, alții muncind pentru tine,
    prin „facebook”ul cel nenorocit.
    Manipulare-n toată regula !
    Eu n-am „facebook”, așa că nu te pot ajuta.
    Mai toți sînt deja înturmați în „face-buci”, o să fie o joacă de „copii” !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te-ai prins... vreau sa fac un "book", altii muncind pt mine.. dar:
      1. bookul il scriu indemnat de multi cititori de facebook care au zis ca ar fi bine sa scriu acest book
      2. eu voi finanta toata distractia si sansa sa-mi scot banii e minima, mai probabil voi pierde bani, ca sa nu mai vorbesc de eventual cistig
      3. probabil ca nici macar numele meu nu va sta pe coperta, ci voi scrie "un colectiv de oameni ai muncii"
      4. nu-mi doresc sa participi, dupa cum te cunosc esti plin de venin, nu am nevoie de asa ceva.

      Si-n sfirsit, te depaseste ideea ca cineva ar putea sa faca ceva doar de amuzament, doar din dorinta de a face pe cineva sa zimbeasca.

      Ștergere
  2. poti sa fii absolut linistit nici nu se pune problema vreunei participari, la un astfel de "amuzament", Dar doresc tare sa-ti precizez ca NU ma Cunosti DELOC, cit despre "venin", esti atit de superficial, nepricepind decit doar ceea ce te "gîdila"; e normal ! si ca de fiecare data, te faci ca NU ai Priceput Absolut NIMIC din comentariul meu despre FACI-BUCI !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am linistit, acum ca spui ca nu ai de gind sa partici :)
      Nu am pretins niciodata ca te-as cunoaste, de altfel am serioase dubii ca ma cunosc pe mine, cum as putea crede ca as cunoaste pe altcineva?
      Am intrat de curind pe facebook, impresia mea e ca nu e chiar asa de rau dupa cum i s-a dus faima. Am facut-o impins de virus, am simtit nevoia sa socializez, mai ales in timpurile in care eram cu totii izolati. Cu citeva exceptii a fost o participare interesanta, nu stiu daca voi continua in conditii normale.
      Si s-ar putea sa iasa de o carte, ca o fi buna, amuzanta, sau nu, habar nu am, dar ar fi pur si simplu o preocupare in zilele ploioase si mohorite!

      Ștergere
  3. Draga Neamtu Tiganu, iti doresc, sincer, o reusita simpatica si o carticica nostima. Fiecare incearca cite-o chestie ca sa iasa din monotonia si abrutizarea permanenta o societatii moderne si bine supraveghetoare. Bafta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai vezi... am, sau mai bine spus, am avut, un prieten vechi, din adolescenta, cind a auzit, si chiar a vazut, ca am scris o carte tare s-a mai enervat, cica fac pe nebunul.. Desi erau chestii din adolescenta noastra care pe undeva il priveau, a zis ca el nu citeste carti scrise de obscuri, orizontul lui literar fiind superior, citea Dan Brown!

      Ștergere
  4. Nu stiu cum faci, dar reusesti comparatii-analogii epustuflante, d'aia cartea o sa fie una de mare succes "cel putin,"face-buci". Care-i legatura-poanta intre mine si fostul tau "camarad vechi" ? BAFTA !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi s-a parut ca si tu ai o oarecare "rezerva" asupra celora care scriu carti! Dar, nu te cunosc...

      Ștergere
  5. Scrisesem JUMA de pagina, am apasat nu stiu pe ce, si s-a dus, a disparut, Nu mai am chef acum sa re-scriu, iti spun atît : TI S-A PARUT COMPLET AIUREA !

    RăspundețiȘtergere

comentati