marți, 7 aprilie 2020

Jurnal de Corona ics ics


Deutscher Bundestag Drucksache 17/12051 17. Wahlperiode 03. 01. 2013

Zugeleitet mit Schreiben des Bundesministeriums des Innern vom 21. Dezember 2012 gemäß § 18 Absatz 1 und 2 des Gesetzes über den Zivilschutz und die Katastrophenhilfe des Bundes.

Unterrichtung durch die Bundesregierung

Bericht zur Risikoanalyse im Bevölkerungsschutz 2012

In 2012, Guvernul german a comandat un studiu legat de Protectia cetatenilor in caz de catastrofe. Studiul a fost publicat in 2013, si a avut, si are, oricine vrea acces la acesta.

Sunt analizate doua scenarii, unul legat de inundatii catastrofale si altul legat de cea a unei pandemii.

Voi incerca sa traduc f liber, doar o parte din cea legata de pandemie.

La pct 2.3 se spune, Studiul imagineaza un scenariu legat de imprastierea unui virus nou. Alegerea acesteui scenariu se bazeaza pe epidemia de SARS din 2003. Virusul va veni din Asia si se va intinde si-n Germania, inainte ca WHO sa reuseasca sa dea alarma. Dupa 300 de zile vor fi in Germania 6 milioane de infectati.

In Anexa 4 se spune:

-Probabilitate de aparitie, odata in 100 pina la 1000 de ani

-timpul de incubatie trei pina la cinci zile.

-mortalitatea totala 10%, din cei infectati,.

-la peste 65 de ani, mortalitatea ajunge la 50% din cei infectati.

-vor apare trei valuri, primul intre ziua 1 si ziua 411, cu 29 de milioane de infectati. Al doilea val, ziua 412 pina la 692, 23 de milioane, si al treilea val, ziua 693 pina la 1052, 29 de milioane.

-in total vor muri 7,5 milioane.

Un vaccin va putea fi dezvoltat dupa trei ani.

Nu se asteapta greutati mari cu aprovizionare, energie etc. Ici colo se va miscora diversificarea produselor.

Nota mea: mortalitate actuala, in Germania, e de 850.000 anual, deci in trei ani am avea, in conditii normale, 2.550.000, de trei ori mai putini decit am avea in conditii de Corona, cind ar fi 7,5 mio. Nu se spune nimic in ce masura cei bolnavi de alte boli, vor muri pt ca nu au loc sa fie tratati, totul fiind blocat de Corona sau se vor suprapune peste cei 7,5. De asemenea nu se spune cu cit se va micsora mortalitatea obisnuita, daca se circula mai putin, se munceste mai putin, etc.

Daca guvernul german si nu numai, ci si ceilalti stiau, de ce nu au facut nimic, nici macar niste amarite de masti?

In document se mai spune ca EU va face o comisie in acest scop. Nu stiu daca s-a concretizat si mi-e lene sa caut.

In document nu se spune nimic despre soarta alcooliciilor, daca acestia sunt, sau nu, amenintati in mod special de corona! Ar fi de a dreptul pacat sa fi incercat ani de zile sa nu bei ca sa-ti protejezi ficatul si sa vina corona la plamini.

10 comentarii:

  1. a)
    - Domn doctor, m-a parasite nevasta si nu stiu ce sa fac. Sa ma sinucid sau sa-mi inec amarul in bautura?
    - Depinde de cum stai cu ficatul!

    b) Stati calm d-le Neamtu. Corona nu va omora 7 milioane nici de nemti, nici de germane, nici de conlocuitori. Cifrele care redau mortalitatea in randul populatiei in Germania pentru anul 2020 nu vor suferi nicio deviere semnificativa de la cefrele din anii anteriori si din viitorul apropiat. Cineva ca va revedea doar cifrele acestea peste vreo 50 de ani nu va putea sa sezizeze nimic anormal in dreptul anului 2020.

    c) Guvernul a cacut ce trebuia: studii. Daca pentru fiecare studio ipotetic de catastrofa s-ar lua masuri ca si cand acea catastrofa chiar ar urma sa se intample… ehe-hei toate resursele planetei s-ar irosi astfel. Cam ce masuri credeti c-ar trebui sa se ia in casul unor eruptii solare ample si de durata? De altfel foarte posibile. de ex. Ca sa dam numai un exemplu. Cetateanu ce-a facaut ca sa fie pregatit pentru vrre catastrofa? Ca doar nu numai la nivel guvernamental ar trebui luate masuri de prevedere. Ca daca stai sa depinzi de grija altuia… In fine, Germania sta bine. Si asta este a dracului fatalitate. Pa nu va uitati la Italia, Franta, Spania, surorile noastre de ginta latina? Aia ce sa mai zica. Sau sora si mai mare SUA?

    d) Am auzit ca chestia asta cu Corona e doar o vrajeala care sa distraga atentia poporului planetar de la implementare tehnologiei 5G, sa tina oameni ocupati cu "catastrophe" ca sa nu bage de seama si sa nu protesteze si sa nu blocheze 5G-ul. D-voastra ca inginer cum considerati? Este 5G periculos sau nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce baga guvernu bani in asemenea studii, daca nu tine cont de ele? Exista, dupa cum am auzit, jde de stocuri de diverse materiale, de ce nu au facut stocuri, indiferent ca credeau sau nu, in niste amarite de masti, care costau citiva centi?

      Ștergere
  2. P.S. Lasa CU-CU sa cânte. Acu e vremea lui. Vezi ca in accord cu intelepciunea populara, e de preferat sa-ti cante din fata, nu din spate! Vezi cum te rasucesti si cum il privesti. In niciun caz nu-i intoarce spatele. Ca sa-ti mearga bine tot anul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum spuneam, pe undeva imi pare rau ca l-am ras, poate in alte situatii nu s-ar fi intimplat, dar pe mine ma seaca aceasta Corona, ma simt inchis, parca nu pot respira, eu am nevoie de libertate!

      Ștergere
  3. Leac n-au pentru simplul motiv că sînt
    Perfect sănătos
    Chiar și la minte


    In ceea ce ma priveste, io zic de mine, chiar daca la corp sunt nesimtit de sanatos, pt virsta mea, la minte, nu am fost niciodata, cu atit mai putin acum. Mento sano in corpore barosana.
    Ce e aia sa fi sanatos la minte? Sa fii ca toti ceilalti? Nu am nimic impotriva celorlalti, sunt liberi sa fie cum vor si pot ei, eu nu pot sa fiu asa, nici macar nu pretind ca as fi mai bun, poate ca sunt chiar mai rau...

    RăspundețiȘtergere
  4. parerea mea zice, referitor la articolul domnului neamtzu, ca nu trebuie sa faci stocuri de mai nimic, ca toate au un termen de valabilitate si se cam depreciaza, daca nu sunt folosite, deci cheltuiala irosita aiurea, cam cum era in armata pe vremea mea, cand mancam conserve in ultima luna de valabilitate si pesmeti, care se facusera deja ca sticla si nu mai erau buni de nimic, cu atat mai putin de mancat. revin si zic ca un plan de protectie e sa organizezi astfel firmele ca in caz de nasoale sa poata trece rapid la productia de masa a ceea ce e nevoie. masti ? ce mama drauklui, sunt atatea fabrici si ateliere de confectii... ventilatoare ? sunt atatea firme de inalta tehnologie....totul tine doar de organizare si preventie. nu semneaza planurile anticalamitate, adio avize de functionare.... si asa mai departe. dar treaba e sa ai si cap sa faci asta, nu sa o tzi ca gaia cu anticipatele, sau cu dat jos guvernu ca sa mai poata fura si gura noastra... mai nasol e sa o convingi pe brigitte sa iasa la pozat, dar si aici egzista o ciocolata, un buchetel cu flori de camp...
    gluma zilei : am gasit o bancnota de 50 euro, pe strada. nu am putut sa o iau ca nu aveam manusile la mine...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am facut nici un fel de stocuri de nimic, ieri am fost la cumparaturi si am luat patru sticle de whisky, tuica nu am de unde sa iau. Sper sa-mi ajunga pina la Pastele catolic.
      **********
      Exact asta ma exaspereaz asi pe mine, o tara ca Germani anu e in stare sa faca niste amarite de chestii simple. Stiau de patru luni, si nimic, decit vorbe. Eu l-as schimba pe min sanatatii,care e si fetita, si as pune un barbat adevarat.
      **********
      Peste tot politicienii sunt din aia de vreme buna, de abia la vreme rea se vede daca au singe in instalatie. Evenimentele actuale ma fac, odata in plus, sa-l venerez pe Churchill, un alcoolic, care mai si fuma, el a salvat Anglia si odata cu Anglia a salvat lumea.
      Asta trebuie acum, un alcoolic, fumator

      Ștergere
  5. Iar l-am sters pe Cu Cu, se repeta continuu, insista sa ma convinga ca sunt cretin. Poate ca are dreptate dar a spus-o data, de doua ori, cindva devine plictisitor.
    Il rog sa nu mai vina pe aici, mai ales cu peltele frantuzesti din care nici nu pricep mai nimic.

    RăspundețiȘtergere
  6. "insista sa ma convinga ca sunt cretin." FALS ! COMPLET ANAPODA ! ca te Cretinizezi SINGUR, DA ! SALVEAZA-TE !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da mha, am inteles, ma cretinizez, esti multumit?
      Mha, tu esti mai rau decit Corona, ce ti-a casunat mha pe mine, ti-am violat nevasta, sau ce?

      Ștergere

comentati