duminică, 12 aprilie 2020

Jurnal de Corona XXIV

Nu vreau sa mai aud de Greta si de Isoleta, o vreau pe Veta.

Se spune ca atunci cind armele vorbesc, tac muzele. Da cind vorbeste virusu?

Azi m-am sculat f devreme, ca de obicei. Primul lucru, m-am uitat la caprele moarte ale vecinului, la goats (Greatest Of All Time), arata destul de bine, erau mai multe decit la noi. Mai ales la fratele nostru mai mare, pe care l-am asteptat 30 de ani.
Azi aici a fost Pastele, zi sfinta, am zis sa fac un tur. Vremea era fantastica, pacat ca n-am prins-o pe Greta s-o ciufulesc. Fredonam un cintec vesel „Goodbye Michelle it's hard to die

When all the birds are singing in the sky”, 
mergind pe bicicleta, 
“Les bicyclettes de Belsize
Carry us side by side
And hand in hand we will ride,
Over Belsize.”
Deodata in fata mea apare o bestie, ceva enorm, depasea si Câinele din Baskerville, si rechinu alb si chiar, Lupu sur, Moby Dick. O bestie, ce sa mai spun. Mie mi-e frica de ciini, ma musca, am mai spus, si cei de plus. Ca ma gindeam la Frumoasa si Bestia, si bestia avea un snur lung, si la capatul snurului... si la capatul snurului era, erau niste cracane lungi pe patine cu rotile. Cred ca oricine care iese din izolare si se-ntilneste cu asemenea craci, craci care aveau o miscare alternativa, ca o biela manivela, craci care se prelungeau in verticala cu un poponet, sa zic asa, desi era cur in toata regula, obraznic si arogant chiar, poate sa innebuneasca. 
Am simtit instantaneu maretia Invierii, totul s-a trezit la viata, chiar si ouale s-au inrosit, mai ales de cind mi-au furat bicicleta si am o sa nasoala.
Am pedalat ametit, parca eram lovit de Corona fara oxigen. Nu am indraznit sa depasesc Bestia. Am ajuns la gradina, Brigitte ma astepta, am facut un dus rece, desi apa era extrem de rece, am produs o fintina de aburi, mai tare decit termocentrala de la Tincabesti.
Ca tocmai ma atentionase un prieten ca cei care fac sex din an in Paste trebuie sa se pregateasca. Nu am inteles exact cum, adica trebuie sa ne spalam pe miini 20 de secunde, inainte sau dupa cele 30?
M-am linistit cu greu, gifiiam, oare a fost adevarat?
Și te-ai dus, dulce minune,
Ș-a murit iubirea noastră -
Floare-albastră! floare-albastră!...
Totuși este trist în lume!
Am incercat sa-mi revin m-am uitat la Narcis, imi sta bine frizura de Corona, intre flori (Eu sunt cel de mai jos)
Frohe Ostern!

2 comentarii:

comentati