joi, 9 aprilie 2020

Jurnal de Corona XXII


Ce as mai tavali-o pe Veta!

Zilele trecute, ca omu care n-are ce face, am mesterit ceva. Nu mai stiu ce. Oricum era ceva cu suruburi. Foloseam cheia de 13-17, una din cele mai importante chei. 13 e pt M8 si 17 pt M10. Aceasta cheie poate fi folosita si la deschiderea sticlelor de bere. Ca d-aia spun, pt orice barbat, cheie de 13-17, bratara de aur. Dar cum mesteream eu, nu stiu cum ma rasucesc si cheia dispare, dar dispare, de parca a intrat in pamint. Si nici nu ma miscasem de la locul faptei. Asa a patit si nepoata cind a disparut cheia de la dulapul cu dulciuri, ea o vazuse cum a luat-o la goana, dar nu a putut s-o prinda, ca era f repede.

Si cum citesc, in perioada asta, toate prostiile, chiar si reviste de femei, cum faceti si voi cu jurnalul meu, mi-au cazut ochii pe un studiu stiintific despre Herr Alzheimer, un preten de al meu.

Cica acesta vine in sapte faze:

Faza 1

Aceasta faza e extrem de periculoasa, mai ales ca nu exista nici un simtom, nimic care sa te avertizeze.

Faza 2

Si aceasta faza e periculoasa, deoarece apar primele simtome pe care nu le observi si nu le observa nimeni.

Faza 3

In aceasta faza deja boala e inaintata si nu mai gasesti cheia de 13-17

Faza 4

Incepi sa uiti fraze simple: du-te si ia lapte, il gasesti la raionul de mezeluri, pe dreapta cum intri, linga legume, dar vezi sa fie din ala cu cel putin 3,5% grasime, sa nu fie cu 1,8, sau Doamne fereste degresat. E simplu sa-l gasesti, are eticheta albastra cu alb si scrie cu rosu. Tu, lovit si de manipularea comertului, te zapacesti si iei vodca degresata aflata intr-adevar, la raionul de mezeluri, pe dreapta, linga legume si are eticheta albastra cu alb si scris cu rosu.

Faza 5

Si simturile incep sa-ti joace feste, nu mai auzi, de ex., pune mina si da cu aspiratorul, du gunoiul...

Faza 6

Nu mai auzi si mai si rizi ca prostul, doar asa sa-i enervezi pe toti cei din jur, mai ales acum in izolare, cind esti singur.

Faza 7

Te apuci sa scrii tot felul de timpenii pe Facebook.


Stau si ma gindesc, cit mai pot si eu, da parca boala asta nu e cea mai rea, nici nu doare!

P.S Unde ma-sa e cheia aia de 13-17? Nu ca as avea nevoie de ea, dar doar asa!

4 comentarii:

  1. E la nefasta, dar sigur nu mai vrea sa stie pe unde a ascuns-o, deci nu insista sa recunoasca si sa ti-o dea inapoi. Mai bine gaseste alta cheie, cumpara si alte beri, apoi ascunde-le pe toate bine, undeva prin gradina, numai tu sa stii. In felul asta, chiar daca o fi sa uiti, sapi toata gradina si tot te-alegi cu doua, trei lucruri bune de-odata. Metoda-i verificata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi se pare logic ce spui, deci nu ar fi Alzheimer, sau macar un pic de cretinism? Ma dezamageste cumva, incepusem sa ma simt eliberat.

      Ștergere
    2. Nu, nu, de vina-i intotdeauna femeia, care ne vrea tot intotdeauna binele. E pacatul primordial, ce naiba, nici nu e greu de recunoscut!
      Simte-te eliberat de vreo vina! Alzheimerul vine el mai tarziu, stai linistit...

      Ștergere
  2. Alzheimerul vine el mai tarziu, stai linistit.
    *******
    nu mai am rabdare!

    RăspundețiȘtergere

comentati