vineri, 3 aprilie 2020

Jurnal de Corona XVII

timpita de Gretea cu izoleta, s-o ia Veta.
Azi a fost o zi a saptaminii, atit!
Vad pe diferite situri persoane care se vaita ca, vezi bine, nenorocitul de virus ar fi o pedeapsa de la Dumnezeu, ca oamenii ar fi fost pacatosi. Mai vad altii care sugereaza ca acest virus ar fi venit din motive ecologice. Cica riurile ar fi mai curate, sunt pesti in Venetia, aerul e mai curat etc. La ce-mi folosesc astea daca sunt consemnat in casa? Unii chiar promit o resetare a omenirii, desigur nu ne spun cum ar arata asa ceva.
In ceea ce ma priveste, nu vreau sa opresc planeta, nu vreau sa cobor:
Daca vrei sa te resetezi nu ai decit, mergi in minastire, mai ia si pe altii cu tine.
In ceea ce ma priveste, daca supravietuiesc catastrofei, ma voi arunca si mai tare in prezent, voi trai viata si mai intens.
Mie mi-a aratat aceasta criza zadarnicia, ipocrizia si prostia salvatorilor planetei.
Mi-a aratat cit de absurd e sa faci planuri pina in 2050, cind se pot intimpla atitea, de la acest virus nenorocit, pina la o cometa, care nu-mi mai pare imposibila, sau cutremure, descarcari electrice, tzunami, sau sa-mi fuga nefasta cu un artist.
Mi-a aratat timpenia exaltatilor naturisti, care vor sa salveze gindacii, musculitele, floricelele. Nu, bai naturistilor, nu gindacii trebuiesc salvati, ci oamenii, voi vreti sa salvati planeta si sa moara omenirea!
Mie mi-a aratat aceasta catastrofa ca codoiul miroase frumos, si noxele miros frumos, ca le pot lasa copiilor si nepotilor mei o lume in care, pur si simplu, sa traiasca, sa zimbeasca, sa se poata juca cu bunicu.
Mi-e dor deja de mirosul de benzina, de galagia dupa strazi, de femeile imorale si dezbracate.
Mie mi-a aratat aceasta catastrofa ca nu vreau sa traiesc sanatos, ci vreau pur si simplu sa traiesc, ca mai bine traiesc citiva ani intensivi, decit o suta in eprubeta-izoleta.
De abia astept, daca supravietuiesc, sa ies cu 200 la ora pe autostrada, sa-mi vibreze scaunul sub cur, sa simt decolarea avioanelor spre departari, sub privirile consternate ale calugarilor.
Da, voi face fripturi de vaca, voi uita de ficat gras, de colesterol, de vitaminele C, D si A, voi minca slanina, voi bea tuici, voi face tot ce-mi place, fara sa ma gindesc la ziua de miine, daca o sa supravietuiesc.

2 comentarii:

comentati