luni, 7 mai 2018

vesti la cald

Cum spuneam, cartea si-a gasit deja primii cititori, a ajuns mai peste tot in EU international, cu exceptia Angliei, nu stiu daca din motive de Brexit, sau s-or fi innecat, ca tiganul la mal, trecind canalul, dar inca nu sunt acolo.

Au aparut si primele reactii:

- "Cartea a ajuns și am citit primele 57 de pagini. E savuroasă."
- "Sincere felicitari! Dupa primele 53 de pagini, nu o mai pot lasa din mana."

Domnul imi trimite si doua fotografii, fotografii pe care le voi introduce in editia urmatoare:



 Aprecieri dintr-o convorbire telefonica cu-n bun prieten de o viata, si el ing. aviatie:

- Ba, am citit primul capitol, si ti-am gasit deja trei greseli, ba da agramat mai iesti!
Trebuie sa mentionez ca prietenul meu nu are dreptate, in primul capitol nu sunt trei greseli, ci patru.

De altfel am fost constient ca detin o lipsa de incultura si am incercat s-o rog pe o prietena, prof de lb romana, sa-si arunce ochii ei frumosi pe carte si sa-mi zica cum stau:

"Am parcurs, evident, cu mare curiozitate cateva pagini din opera maestrului si am constatat cu placere ca nu prea am de lucru: e scris corect (inclusiv cu virgulele o duce bine)
Am insa o observatie : un adjectiv e determinat de adverb, care e invariabil. Intr-o structură de tipul "zile iremediabil pierdute", iremediabil e adverb si ramane cu aceeasi forma si daca substantivul si adjectivul sunt la plural, feminin (e gresita forma "zile iremediabile pierdute", cu al doilea termen transformat in adjectiv)"


La faza cu adjectivul si adverbul m-a cam pierdut, desi mi se pare logic ca adjectivul, care o fi ala(?), sa fie determinat (adica cum?), de adverb (aha!), care e invariabil (de acord), asa ca am schimbat expresia in zile pierdute, eliminind adjectivul sau adverbul care erau la plural feminin. De altfel intotdeauna am avut probleme cu pluralul feminin.

Ca o remarca generala, tin sa le multumesc multor prieteni care m-au ajutat cu entuziasm la aceasta intreprindere, nu au precupetit nici timp, nici bani. Cind voi obtine premiul Pulitzr, ala care vine de la Bula, ca Nobelul pt. literatura nu se mai da, ii voi evoca in cuvintarea mea de multumire.
****************
Inca una calda, din Elvetia:

Am terminat lectura volumului.

Felicitari! M-ati tinut departe de familie tot week-endul! Hahaha

Primul capitol este epic. Al doilea interesant si al treilea pare un mix de mit si realitate.

Am simtit cum v-ati descarcat emotional asternand aceste randuri. Eu, viceversa.

Bravo! O carte de inima si istorie "ascunsa". Dar "mandra"
***************
Alta, din innorata Anglie:
As vrea sa va felicit intr adevar pt carte, tocmai am terminat-o de citit (avusi liber ieri si azi) a fost o lectura extrem de interesanta pusa in perspectiva unor vremuri apuse despre care eu personal am numai amintiri partiale (nascut in ‘83), detailata sa intelegem problemele cu care s-a confruntat o industrie nascenta fara indeajuns suport bazata pe aptitudinile exceptionale ale unor specialisti ca d-voastra si colegi ...un vis frumos....poate cum a zis Montgomery...”a Bridge too far” ....
*************
Tot astept injuraturile si nu vin, intru la banuieli!

3 comentarii:

  1. nu te necaji tovarase !
    toti avem probleme cu femininul.
    noi, aviatorii barbati, vreau sa zic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc foarte mult pentru cadou şi dedicaţie. Am terminat primele două capitole, mai am să citesc despre supersonic. Printre picături (probabil de la instalaţia hidraulică :) ) am reuşit să corectez lucrarea mea despre licenţele de fabricaţie. Dacă vrea Doamne-Doamne, la sfârşitul lunii va fi în standurile de la Bookfest. Am folosit informaţiile de pe acest blog, dar la ediţia a doua voi indica paginile din cartea primită. Este aur curat, cu sau fără leuştean! Cu deosebită consideraţie, Petre Opriş

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum o jumatate de ora a venit postasul, deci am carte, am parte!
    Am citit momentan doar titlul, autograful si biografia.
    Pana acum, nici o greseala :))
    Inca o data multumiri, felicitari & restul.
    Cu regret nu cred ca voi putea sa semnez condica la H, sunt legat de birou si lantul e prea scurt. Dar prima bere virtuala e a mea!
    Cu prima ocazie, (RO / GE) sper sa ma revansez.
    Astazi platesc nemteste cartea!
    Virgil Scripcaru

    RăspundețiȘtergere

comentati