luni, 30 aprilie 2018

Leurda

Nu as vrea ca cineva sa creada ca acum ma dau mare scriitor si neglijez munca pamintului. Ca dovada postez poza de mai jos, in care se vede clar ca sunt echipat de treaba. A se observa pozitia nonsalanta de rezemat in casma, (sau cazma?) casma din inox, 1.4301. Aceasta nonsalanta a fost obtinuta prin f. mult exercitiu. Nu-mi pot insa stapini curiozitatea de a mai arunca o privire in capodopera si a fi extrem de mihnit de multele greseli ortografice, de sintaxa si gramaticale. Imi vine chiar sa ma dau dupa cires, desi cititorii mei au remarcat imediat ca pomul din foto e visin. Visinul, e stiut, are fructe mult mai acre decit ciresul, asta al meu le are atit de acre, incit nici pasarile si nici chiar viermisorii nu le maninca.
Autorul prefacindu-se ca citeste


Leurda in zona umbrita

Marea problema a orcarui gradinar e cum poate folosi pamintul umbrit. Si eu am o bucatica unde nu patrunde soarele. Acum citiva ani am descoperit leurda (Bärlauch, pe nemteste). Fac o paranteza mare. Eram acum vro doi ani in Ro impreuna cu o prietena in piata, una cu picioare lungi pina-n pamint, sotia unui prieten, si am vazut pe o taraba leurda. M-am repezit sa cumpar spre stupefactia prietenei mele, de altfel o f. buna gospodina, care nu auzise de asa ceva. Trebuie spus ca pe aici leurda se gaseste f. rar si e f. scumpa, se vinde la plicuri cu fiecare frunza inregistrata. Inchid paranteza mare si paranteza mica.
Asa ca acum citiva ani m-am hotarit sa cultiv si eu leurda in zona aceea umbrita. Am cumparat pe internet citeva radacini, nu a fost ieftin, si am fost atentionat ca aceasta se intinde exponential, existind pericolul sa ajunga si peste gard la vecini si sa umple tot cartierul de miros de usturoi, miros care nu e f. apreciat in cultura germana. Atentionarea a fost un pic exagerata, in patru ani de abia daca s-a mentinut. Dar nu-i bai, ca fiind pensionar paduri cutreieresc, cu bicicleta, am descoperit nu departe de casa, intr-o padure, o pajiste imensa de leurda, de peste 600m², deci pot culege cit vreau, avind desigur, grije sa nu iau mai mult de doua frunze dintr-o planta.

In rest, dupa cum se vede, loboda se inroseste de placere, iar ceapa mea de toate zilele, eu maninc ceapa verde si la prajituri, creste semeata si chiar un pic aroganta.


4 comentarii:

  1. o fi leurda, spanacu, stevia, urzicile bune
    da cu ceafa de porc nu se compara.
    ca doar suntem oameni, nu vegetarieni.
    si tot nu pricep cum poti sa citesti asa ceva fara o sticla de bere in mana.
    nu merge maaa, nu se leaga...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista o regula autoimpusa "keine Bier vor vier".

      Noi taranii ne sculam dis de dimineata, de abi amijise soarele ascuns sub nori

      Ștergere
  2. Gosh, I thought you're in Heaven in the first picture ! It looks like the place where there is no sorrow, no shame , no boundaries :)
    keep up the good work !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu veni tu cu chestii d-astea, cu maru, sarpele, schmekerii.
      te dai Ina da esti Spama

      Ștergere

comentati