marți, 21 martie 2017

Cele mai tari rachete

Americanii au, cu sau fara Trump, cele mai tari arme. Mai ales rachetele impresioneaza prin precizie, eficienta, o adevarata minune a tehnicii. Rachetele Patriot, dupa cum le spune si numele sunt cu adevarat patrioate. Nu de mult gen. David Perkins a laudat, pe buna dreptate, aceste arme care au reusit sa doboare, fara sa lasa nici o sansa, un dusman groaznic, un quadcopter. Quadcopterul a fost extrem de parsiv, s-a furisat hoteste, un las, daca era ceva de capul lui, asa ca Fat Frumos, s-ar fi angajat in lupta dreapta, dar a fost nimicit in bucati foarte mici.

Desigur exista tot felul de indivizi care cricnesc, cica Patriot costa 3 milioane si dorna ca. 200 de dolari, dar oare conteaza aceste socoteli meschine cind e vorba de libertate? Cica teroristii au inceput sa cumpere pe Ebay drone.

P.S Nemtii au o vorba "mit Kanonen auf Spatzen schießen" adica sa tragi cu tunul in vrabii!

vineri, 10 martie 2017

D-ALE CERCETĂRII

Un text scris de un fost coleg, nici macar nu stiu de cine, dar ar fi putut fi scris chiar de mine.


Autor: un martor onest
PREAMBUL
Întâmplările care fac obiectul acestei modeste scrieri sunt reale, iar protagoniştii ei, inclusiv subsemnatul, pot depune mărturie şi la HAGA că lucrurile s-au petrecut întocmai.
În primăvara anului de graţie 1989, nimic nu prevestea marea zăpăceală din decembrie. Drept urmare, românii paşnici îşi vedeau conştiincios de treburi cu sârguinţă, fără nici un rost şi lipsiţi de speranţa că se va schimba ceva. În aceeaşi notă, un grup de tineri cercetători de provincie pregăteau împătimiţi o prezenţă, care se va dovedi memorabilă, la o manifestare de prestigiu în capitală (unde încă se mai putea cumpăra salam şi unt), în care să-şi prezinte rezultatele trudei lor entuziaste pe tărâmul cercetării.